Nadal legyőzte Cicipaszt a tenisz ATP-világbajnokságon

A világelső Rafael Nadal három szettben legyőzte Sztefanosz Cicipaszt a Londonban zajló férfi tenisz ATP-világbajnokságon az Andre Agassi-csoport harmadik fordulójában pénteken.

Forrás: MTI2019. 11. 15. 23:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiegyenlített első szettben mindkét játékos viszonylag könnyedén hozta szervajátékát, így csak rövidítésben dőlt el a játszma, amelyben Cicipasz bizonyult jobbnak. A második szettben Nadal két gémben is közel volt a brékhez, amely végül 4:4 után harmadszorra már összejött neki. A spanyol kiszerválta a szettet, és egyenlített.

A döntő szettben ismét Nadal volt közelebb a brékhez, de erre a hajráig kellett várnia, akkor 5:5 után így tett szert előnyre, majd saját adogatójátékával megnyerte a meccset.

Az összecsapás 2 óra 52 percig tartott.

A csoportkört mindkét játékos két győzelemmel és egy vereséggel zárta, de míg Cicipasz már továbbjutott a négy közé, Nadal akkor játszhat az elődöntőben, ha a csoport zárómérkőzésén a két vereséggel álló Danyiil Medvegyev legyőzi az 1/1-es mutatóval bíró Alexander Zverevet.

A Björn Borg-csoportból első helyen Dominic Thiem (osztrák, 5.), míg másodikként (svájci, 3.) jutott be a szombati elődöntőbe.

Eredmény az ATP honlapja alapján:

Andre Agassi-csoport, 3. forduló:

(spanyol, 1.)-Sztefanosz Cicipasz (görög, 6.) 6:7 (4-7), 6:4, 7:5

később:

Danyiil Medvegyev (orosz, 4.)-Alexander Zverev (német, 7.) 21.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.