Nagy hajrával, nagy lépésekkel Tokió felé

2019. 12. 17. 10:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha akadnak is „nézeteltérések” az oroszok és az ukránok között, a sportbarátság megbonthatatlan, legalábbis a női kardozók Salt Lake Cityben rendezett világkupaversenye ezt támasztotta alá. Az olimpiai kvalifikációs sorozat amerikai állomásán a világranglista-vezető oroszok a csapatversenyben nem küldték pástra a legjobbjukat, ami az ukránoknak, a magyar együttes legnagyobb riválisának jött a legjobban. Keleti szomszédaink a nyolc között legyőzték az oroszokat, miközben a Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, Battai Sugár Katinka összetételű csapatunk a dél-koreaiakat verte. Így az elődöntőben magyar–ukrán összecsapás következett, amit a mieink úgy nyertek meg 45-42-re, hogy az utolsó asszó előtt még az ellenfél vezetett 40-38-ra, Pusztai innen fordított. A döntőben a franciák ellen nem volt esély, de csapatunk az ezüstérmével is kvótát érő helyre került.

A szakágban jövőre még két világkupaversenyt rendeznek, most már „csak” tartani kell a pozíciót.

Ugyanebbe a helyzetbe került a hét végén női tőrcsapatunk is. A Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összeállítású négyes a franciaországi St. Maurban a világranglistán harmadik házigazdát is legyűrve lett negyedik, s a kvalifikációban megelőzte a rivális németeket és a lengyeleket is. A franciák elleni sikerünket látva a lengyel vívónők kisebbfajta sokkot kaptak a teremben. Női tőrben is két világkupát rendeznek még, az elsőt január 12-én éppen Katowicében, így versenyzőink az év hátralevő napjaiban sem lazíthatnak. Ezt legfeljebb férfi kardozóink tehetik meg, ők gyakorlatilag már kijutottak az olimpiára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.