Edzője nélkül veszélybe kerülhet a Milan első helye

Két aranyra éhes futballcsapat összecsapását hozza a Serie A nyolcadik fordulójának vasárnap esti zárómérkőzése, amelyen a tabellán negyedik Napoli az éllovas AC Milant látja vendégül.

2020. 11. 22. 9:05
Ac Milan, Napoli, Ibrahimovic
epa08790616 Milan's Zlatan Ibrahimovic reacts during the Italian Serie A soccer match Udinese Calcio vs AC Milan at the Friuli - Dacia Arena stadium in Udine, Italy, 01 November 2020. EPA/GABRIELE MENIS Fotó: GABRIELE MENIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző idényben mindkét klub – elvárásaihoz képest – csalódást keltő helyen végzett: a Milan a hatodik, a Napoli a hetedik helyen futott be, tizenhét, illetve huszonegy pontos lemaradással zárva a bajnok Juventus mögött. Az idei kiírásban már megy a szekere mindkét csapatnak, hiszen a milánóiak az első, míg a nápolyiak a harmadik helyről vágtak neki a fordulónak. A két gárda között mindössze három pont volt a különbség, tehát ha a rangadón hazai győzelem születik, akkor egy szintre kerülhetnek. Az elmúlt évek eredményei alapján lehetne erre fogadni, hiszen a Milan 2014 decembere óta nem tudott nyerni a Napoli ellen az olasz élvonalban, legutóbbi találkozójukon 2-2-es döntetlen született Nápolyban.

Ha viszont a csapatok formáját nézzük, akkor nem ennyire egyértelmű a helyzet. Mindkét gárda kiválóan kezdte az idényt, de a válogatott szünet előtti hetekben mintha kissé megtorpantak volna. Gennaro Gattuso fiai előbb a Sassuolótól kaptak ki, a Bologna elleni mérkőzést pedig nagy nehézségek árán tudták behúzni 1-0-ra. A Milan még ugyan veretlen a bajnokságban, de legutóbbi két tétmeccsén nyeretlen maradt: november ötödikén a Lille ellen története legnagyobb hazai vereségét szenvedte el nemzetközi kupameccsen, majd három nappal később a Veronával csak döntetlenre futotta neki a San Siróban.

Stefano Pioli is megfertőződött a koronavírussal
Fotó: Matteo Bazzi/EPA

A vendégek helyzetét tovább nehezíti, hogy vezetőedzőjük, Stefano Pioli megfertőződött a koronavírussal, ezért nem lehet ott a kispadon a Napoli ellen. Helyét edzői stábjának egyik tagja, a Milan korábbi labdarúgója, Daniele Bonera veszi át a mérkőzésre.

– Ha telefonon keresztül történik az edzősködés, az kavarodást okozhat. A mérkőzés előtt tartunk egy megbeszélést, aztán pedig a félidőben. Azóta tudom, milyen érzés nyomás alatt lenni, mióta először pályára léptem a Serie A-ban. Most nyomás alatt leszek én is és a játékosok is; nekik azt kell folytatniuk, amit eddig csináltak a mérkőzéseken és edzéseken – magyarázta Bonera, majd hozzátette: – A játékosok tudják, hogy kell játszaniuk, hogy elérjék a kívánt eredményt. Megtesznek mindent, ami tőlük telik, mint mindig, és a győzelemért fognak játszani.

A piros-feketék középpályása is megerősítette Bonera szavait, és elmondta, Pioliért fognak játszani.

– Mindannyian tisztában vagyunk vele, mekkora jelentősége van ennek a mérkőzésnek, és készen állunk rá. Ez nehéz pillanat Pioli edző számára, és miatta is győzni akarunk. Bonera készen áll a találkozóra, jól dolgozott a csapattal a héten – véli Alexis Saelemaekers.

Serie A, 8. forduló:

szombat:

Crotone–Lazio 0-2 (0-1)

Spezia–Atalanta 0-0

Juventus–Cagliari 2-0 (2-0)

vasárnap:

Fiorentina–Benevento 12.30 (tv: Digi Sport 1)

AS Roma–Parma 15.00 (tv: Digi Sport 2)

Internazionale–Torino 15.00 (tv: Digi Sport 1)

Sampdoria–Bologna 15.00

Hellas Verona–Sassuolo 15.00 (tv: Digi Sport 3)

Udinese–Genoa 18.00 (tv: Digi Sport 1)

Napoli–AC Milan 20.45 (tv: Digi Sport 1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.