Szergej Rebrov már alig várja, hogy révbe érjen a Fradi

Egy hete elmaradt a bajnokavatás, Kisvárdán azonban újabb próbát tehet a Ferencváros, hogy 32. alkalommal is felüljön a labdarúgó NB I trónjára.

Magyar Nemzet
2021. 04. 17. 7:38
Ferencváros
Hamarosan 32-re módosulhat a bal oldali szám Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiesési rangadóval rajtolt el tegnap este az OTP Bank Liga 29. fordulója. A Diósgyőr hat nyeretlen bajnokit követően idegenben meg tudta lepni a Budafokot, és Asmir Suljić duplájával 2-1-re nyert. A DVTK idénybeli hetedik sikere ellenére továbbra is sereghajtó, három ponttal követi a még bennmaradást jelentő tizedik pozíciót elfoglaló Zalaegerszeget, amely szombat este 19.30 órától a negyedik helyezett Paks otthonában vendégszerepel.

Előtte azonban Kisvárda kerül a figyelem középpontjába, ugyanis a címvédő Ferencváros 17 órakor a Várkerti Stadionban lép pályára, és itt biztosíthatja be zsinórban harmadik, összességében 32. élvonalbeli bajnoki címét. A fővárosi együttes egy hete nem élt az első meccslabdájával, a Puskás Akadémia ellen hazai pályán csupán 1-1-es döntetlent ért el. Amennyiben szombaton nyer Kisvárdán, a felcsúti rivális vasárnapi, MTK elleni mérkőzésének az eredményétől függetlenül is révbe ér. És ez jó eséllyel bekövetkezhet, hiszen a Fradi immáron tizenhárom forduló óta nem talált legyőzőre az NB I-ben, ráadásul az összes bajnoki meccsét megnyerte eddig Kisvárdán, legutóbb októberben 2-0-s vendégsiker született. Ha ezúttal máshogy alakulna a forgatókönyv, az is elegendő lehet a zöld-fehér ünnephez, ha a második Puskás Akadémia nem szerez nála több pontot a hétvégén.

Hamarosan 32-re módosulhat a bal oldali szám
Fotó: Mirkó István

– Szeretném minél előbb megnyerni a bajnokságot – fogalmazott Szergej Rebrov, a Ferencváros trénere. – Ezzel úgy érzem, hogy némileg csökkenne a csapaton a nyomás, hiszen a fiúk is tudják, hogy nagyon közel kerültünk az újabb címvédéshez. Természetesen a bajnokság végéig nem dőlhetünk hátra, hiszen mi vagyunk a Ferencváros, amelynek minden mérkőzés egyformán fontos. Az a célunk, hogy minden hátralévő találkozót megnyerjünk. Szeretnénk a szurkolóinkat is megörvendeztetni ezzel a bajnoki címmel, hiszen ők is roppant nehéz időszakon mennek keresztül a pandémia miatt. Értük is játszunk szombaton. Jó lenne, ha a következő szezonra már visszatérhetnének a drukkerek a lelátókra, mert rengeteget tudnak segíteni a csapatomnak.

NB I, 29. forduló

Budafok–Diósgyőr 1-2

szombat:

Újpest–Mezőkövesd 14.45 (M4 Sport +)

Kisvárda–Ferencváros 17.00 (M4 Sport)

Paks–Zalaegerszeg 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap:

Puskás Akadémia–MTK 15.15 (M4 Sport +)

Bp. Honvéd–Mol Fehérvár 17.30 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.