Négyből csak egy pont lett

Nem volt egyszerű a feladat, a legjobb német és a második legjobb francia csapat ellen soha nem könnyű a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. A végeredmény is ezt tükrözte: az újjáalakuló, csak külföldi mezőnyjátékosokat foglalkoztató Veszprém elbukott a Montpellier otthonában. Másik csapatunk, a Szeged fordulatos mérkőzésen döntetlent ért el a német bajnok Flensburg ellen. Női válogatottunk hozta a kötelezőt Lignanóban, húsz góllal legyőzte Olaszországot, és vezeti az Eb-selejtező csoportját.

2019. 09. 30. 7:18
null
A szegedi Joan Canellasnak és társainak meg kellett elégedniük a döntetlennel Fotó: MTI/Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél-Franciaországban, a tavalyi Bajnokok Ligája-győztes Montpellier otthonában akarta kiköszörülni a csorbát a Telekom Veszprém a Kiel elleni hazai vereség után. A korábbi szegedi, Marin Sego hiúsította meg a tervet az első félidőben: a horvát kapus világklasszis formában védett a csak idegenlégiós mezőnyjátékosokat felvonultató magyar bajnok ellen. David Davis edző három időkérésből kettőt is kihasznált az első félidőben, a Veszprém ennek is köszönhetően lőtávolon, egy gólon belül maradt, 14-13-as hazai előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A folytatás nem a magyar bajnok szája íze szerint alakult: megint kinyílt az olló, nőtt a különbség, csak Petar Nenadics, Vuko Borozan és főleg a kapuban Vladimir Cupara hozta azt, amit tud, a többiek elmaradtak a várttól. A 2018-as BL-győztes nyert az idei BL-döntős ellen: Montpellier–Telekom Veszprém 23-18.

A szegedi Joan Canellasnak és társainak meg kellett elégedniük a döntetlennel
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Kőkemény meccset vívott szombaton a Mol-Pick Szeged a Bundesliga-bajnok, a 2014-es BL-győztes német Flensburg ellen. Két gól volt a legnagyobb különbség a találkozón, amelyet a hajrában megnyerhetett volna a hazai pályán játszó Szeged, ám ziccerben rontott, meccslabdája volt a Flensburgnak is, de Maik Machulla edző utóbb kijelentette, hogy már nem akart kockáztatni az utolsó támadásnál, így 24-24-es döntetlennel végződött a mérkőzés.

– Úgy terveztük, hogy az első három meccs után négy pontunk legyen. Három lett… Még nem tudjuk, hogy mennyire hiányozhat majd ez az egy pont a végelszámolásnál – értékelt Carlos Pastor, a Szeged edzője. Csapata a spanyol bajnokot (Barcelona) legyőzte, a franciától (PSG) kikapott, a némettel döntetlent játszott.

Három játéknap után a Szeged az ötödik, a Veszprém a hatodik helyen áll a csoportjában.

Húsz közte

A Litvánia elleni gólzáporos győzelem után Olaszországban folytatta az Eb-selejtezősorozatot a női kézilabda-válogatott. Még a szünet előtt kialakult a tízgólos különbség, amely megduplázódott a mérkőzés végére. A 30-10-es magyar győzelem hűen tükrözte a látottakat. A legeredményesebb magyar játékos, Klujber Katrin nyolc gólt szerzett. A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Montenegró 4, 3. Litvánia 0, 4. Olaszország 0. A selejtezősorozat 2020 márciusában a Montenegró elleni páros meccsel folytatódik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.