Nehéz szülés volt, de végül legyőzte a Veszprém az ukrán Motort

A vártnál nehezebbre sikeredett a Telekom Veszprém hazai mérkőzése a Motor Zaporizzsja ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. A kilenc gólos Jorge Maqueda és a hajrában beálló kapus, Vladimir Cupara is kellett a 34-30-as hazai sikerhez.

Magyar Nemzet
2021. 02. 17. 20:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bejelentette, hogy a Bajnokok Ligája középdöntőjében szerepelt valamennyi csapat továbbjut a sorozat egyenes kieséses szakaszába, legfeljebb az maradt a kérdés, melyik klub hányadik helyen végez a csoportjában. A mai játéknap előtt a nem túl jó formában levő, a forduló előtt a csoportja második helyén álló Telekom Veszprém közvetlen riválisát, az ukrán Motor Zaporizzsját fogadta. A két csapat őszi mérkőzésén a Veszprém 37-34-re nyert Ukrajnában.

Kicsit motiválatlanak tűnt a Veszprém a második hely megszerzése szempontjából sorsdöntő mérkőzésen, a lelkes ukránokhoz képest volt különösen nagy a kontraszt. Szenvedett David Davis csapata, legfeljebb két góllal tudott elhúzni az első félidőben, de a Motor mindig visszajött a meccsbe, kiegyenlített. Hatékony átlövő játék, és feszes védekezés nélkül még az ukrán csapat is kemény ellenfélnek bizonyult. Gasper Marguc hatékony volt a szélről, Andreas Nilsson pedig beállóból, de hátul elmaradt a fegyelmezett védekezés. 17-17-es döntetlennel mentek szünetre a csapatok.

A folytatásban átvette a vezetést a Motor, sőt, a kétgólos vezetésért támadhatott, de nem járt sikerrel. Pillanatok alatt fordított a Veszprém, fej fej mellett haladtak előre a csapatok. Genagyij Komok elkezdett lövéseket fogni az ukrán kapuban, újra visszavette a vezetést a Motor, Maqueda ugyan rögvest egyenlített, de utána lassan rendeződött vissza, az ukránok gyors góllal büntettek.

Lékai elmaradt a legjobb formájától Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Corrales helyett Cupara érkezett a veszprémi kapuba, egy kivédett hetes erejéig. Davis forgatta a csapatot, beállt Petar Nenadics is. Szűk negyedórával a vége előtt kettővel ment a Veszprém, Cupara jól, bravúrokkal szállt be a meccsbe.

Andreas Nilsson a hajrában fontos gólokkal segített
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A hajrában döntötte el a meccset a Veszprém, s ha nem is könnyen, de a 34-30-as győzelemmel megerősítette második helyét, immár öt ponttal előzi meg az üldözőjét a csoportban.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája: Telekom Veszprém–Motor Zaporizzsja 34-30 (17-17). A Veszprém jövő csütörtökön a PPD Zagreb vendége lesz, majd hazai pályán a Nantes ellen zárja a csoportkört.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.