Nem leszünk ott a futsal Európa-bajnokságon

A 2022-es futsal Európa-bajokság selejtezőjének utolsó fordulójában Magyarország 5-2-es vereséget szenvedett Fehéroroszországban, és ezzel a csoportja harmadik helyén végzett, miközben az első kettő érhet kvalifikációt. Sokáig szoros volt a meccs, a végén kockáztatni kellett, amire ráfáztunk.

Magyar Nemzet
2021. 04. 13. 18:48
futsal
Budapest 20210203 Futsal Magyarorsz‡g-FehŽroroszorsz‡g Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Árvai Károly Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Februárban 2-1-es győzelmet aratott a magyar futsalválogatott Fehéroroszország ellen hazai pályán, és ma a minszki visszavágón dőlt el, ki izgulhat tovább az Eb-részvételért. A selejtezők záró fordulója előtt hat-hat ponttal állt a második-harmadik helyen a két csapat a 100 százalékos, csoportgyőztes Kazahsztán mögött. A hat legjobb második automatikusan kijut az Eb-re, a maradék kettő pedig pótselejtezőt játszik egymás ellen ugyanezért. Az volt a kérdés, hogy itt ki lesz a második: Fehéroroszország vagy Magyarország?

A nyolcadik percben egy pillanatra kihagyott a magyar csapat figyelme, és máris vezetést szerzett az ellenfél. Nem cifrázták túl a hazaiak, rövid passzal hozták játékba a labdát az oldalvonalnál, Zsigalko pedig kapásból, nagy erővel bombázott a kapuba, miután nem zártuk a lövősávot. Nem a 31 éves fehérorosz a kedvenc ellenfelünk, a 2019-es vb-selejtezőn is gólt szerzett Turzó József csapata ellen.

Szó szerint csak másodpercekig örülhettek a hazaiak, ugyanis azonnal érkezett a válasz: Horváth Norbert futott el a labdával szinte az alapvonalig a jobb szélen, középre passzolt, ahol Dróth Zoltán pofozta a kapuba az egyenlítő találatot. Sajnos a 12. percben gólt ajándékoztunk a fehéroroszoknak, egy ártalmatlannak tűnő centerezésnél elcsúszott a labda a magyar kapus, Alasztics Marcell keze alatt, így a hosszún érkező Matvenkónak már nem volt nehéz dolga – újra a hazaiaknál volt az előny.

A 19. percben büntetőhöz jutott a magyar csapat, miután egy fehérorosz védő kézzel blokkolta a középre adott labdát a hatoson belül. Pál Patrik nagy erővel rúgta be az újabb egyenlítő gólt, amivel 2-2 volt az állás. Szünet után már egyértelműen a fehéroroszok irányították a meccset, sokkal több helyzetük volt, Alasztics többször nagyot védett. A 35. percben azonban nem tudott menteni, Los szépen lefordult Hajmásiról és védhetetlen gólt lőtt.

3-2-es hátrányban Turzó József kockáztatott, lehoztuk a kapust, ám egy eladott labda után ez megbosszulta magát, a 38. percben Selyuk a saját térfeléről rúgott az üres magyar kapuba. Az utolsó percben újra kihasználták a hazaiak az üres kaput, s végül 5-2-es vereséget szenvedett a magyar válogatott Minszkben. Ezzel eldőlt, hogy Fehéroroszország végzett a csoport második helyén, mi harmadikok lettünk, így nem jutottunk ki az Eb-re, amelyet Groningenben és Amszterdamban rendeznek 2022. január 19. és február 6. között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.