Nem volt jobb úszó a tulajnál

Ahogy az várható volt, a Nemzetközi Úszóliga profi versenysorozat B csoportjának második összecsapását is a London Roar csapata nyerte a Duna Arénában, főleg úgy, hogy a dallasi erőpróbán még pihenő mellúszófenomén, Adam Peaty is beszállt az „Oroszlánokhoz”. Hosszú Katinkáék társulata, az Iron Team a váltók gyenge szereplése miatt szorult a második helyre a britek mögé, így maradt esélye arra, hogy bejusson az év végi Las Vegas-i döntőbe. Vigaszdíj gyanánt az Iron Team tulajdonosa, Hosszú Katinka lett a budapesti viadal legjobbja, az MVP.

Ch. Gáll András
2019. 10. 28. 7:18
null
Hosszú Katinka (alul) lett a verseny MVP-je Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A körítés – annyi szent – már most káprázatos. Az első európai, Nápolyban rendezett mérkőzésről hatalmas kamionokban hozták át a Duna Arénába a színpompás díszleteket, a futamok alatt dübörgött a disc-jockey által szolgáltatott muzsika, a majdnem telt ház pedig jól szórakozott. Már most leszögezhetjük, hogy közönségsiker az ISL, az úszók is jól járnak, mert szépen keresnek, az mindenesetre szembetűnő, mennyire jól szórakoznak a könnyed, családias hangulatú rendezvényen.

A jobbára magyar úszókat felvonultató Iron Team többnyire a második emberek gyengébb minősége miatt szakadt le szombaton a Roar és a Current mögött: nem elég „mély” a keret, hiába jók az élversenyzők, de futamonként két-két úszó képviseli a franchise-okat. És így az Iron-váltók sem túl acélosak.

Szombaton az Iron Team tulajdonosa kitett magáért, szokás szerint megnyerte a 400 méter vegyest, második lett Atherton mögött 200 méter háton és harmadik 200 méter gyorson. 100 méter pillangón, Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen szerzett ezüstérmet.

Hosszú Katinka (alul) lett a verseny MVP-je
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

Tegnap a női 400 méter gyorson tudathasadásos állapotba kerültünk, mert Késely Ajna és Veronika Andrusenko az Ironnak hozta a kettős győzelmet, de közben a Roart képviselő Kapás Boglárkának is szurkoltunk. A férfiak hasonló számában Milák Kristóf hatalmas hajrával, óriási egyéni csúccsal második lett. Hosszú rutinból behúzta a 200 méter vegyes győzelmét, Szabó Szebasztián az 50 méter pillangót nyerte meg 22,20-as remek országos csúccsal, szédületes rajtjával, Milák negyedik, egyéni rekorddal. Atherton még a szombati 200-as teljesítményére is rátett egy lapáttal, 100 méter háton 54,89 másodperccel világrekordot javított!

Csattanóként Hosszú döbbenetes hajrával, 4 századdal megnyerte a 200 pillangót, ezzel ő lett Budapest MVP-je! Milák is győzött ezen a távon, életében először úszott 1:50-en belül, két századdal, igaz, 25 méteres medencében. A végén, a csillagszóróban pedig Morozov révén az Iron Team bebiztosította második helyét a pontversenyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.