Nem voltak egy súlycsoportban, kiütéssel nyert a Győr Podgoricában

Nem volt kérdés: a női kézilabda Bajnokok Ligája címvédője, a Győri Audi ETO idegenben 30-19-re győzött a montenegrói Budućnost Podgorica ellen a negyeddöntős párharc első mérkőzésén. A visszavágót jövő szombaton játsszák.

Magyar Nemzet
2021. 04. 03. 19:33
null
Leynaud halmozta a bravúrokat Podgoricában Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei női kézilabda BL-szezonban először novemberben játszott a Győr és a montenegrói Budućnost Podgorica. A győri találkozón erősen tartalékos kerettel, összesen tíz játékossal állt fel a Bajnokok Ligája címvédője, de 35-29-re így is győzött. Nem mellesleg edzőt is buktatott: Dragan Adzsics lemondott a meccs után. Januárban Montenegróban is nyert az ETO, igaz, kisebb nehézségek árán, de különösebb gond nélkül.

Ezúttal is a BL-ben több mint két éve veretlen Győr volt a meccs esélyese. Danyi Gábor edző a koronavírus-gyanú miatt hiányzó Faluvégi Dorottya kivételével minden játékosát benevezte a mérkőzésre. A hazaiak az exgyőri Jovanka Radicsevics góljaival igyekeztek minél tovább nyitva hagyni a kérdéseket. Az ETO nem Podgoricában játszotta a szezon legjobb meccsét, fékezett habzással is könnyedén húzott el három-négy góllal. Leynaud jól védett, Nze Minko és Oftedal néha megrázta magát támadásban, a legstabilabb ember Lukács Viktória volt. A szélsőre mindig lehetett számítani. 13-10-es győri vezetésnél Bojana Popovics, a hazaiak edzője lehívta Barbara Árenhartot, aki az előző szezonban még Vácon védett, és Attingrét küldte be a helyére.

Stine Oftedal kedvére brillírozott
Fotó: MTI/Mónus Márton

A szünet előtt egy 4-0-s sorozatot vágott ki az ETO, ezzel alakult ki a meccsen az addigi legnagyobb különbség, 10-16, egy időn túli hetessel eggyel közelebb zárkózott a Budućnost.

A folytatásban nem sok minden változott. A Győr elhúzott hat, majd hét góllal. Oftedal képtelen volt lövést hibázni, ihletett formában játszott a világ- és Európa-bajnok norvég irányító. A Győr már nyolc góllal is vezetett, szemlátomást az volt a célja Danyi Gábor tanítványainak, hogy már a párharc első mérkőzésén eldöntsék a továbbjutást. És ebben nem is volt hiba, folyamatosan nyílt az olló a csapatok között. 24-13-as győri előnynél kért időt a Budućnost edzője, hiába, mert Lukács szenzációs keresztpassza után Görbicz Anita villant a szélről, ezzel hízott tíz gólra a különbség.

Majd tovább nőtt, volt már 12 is, végül 11 góllal nyert az ETO, és ezzel már az első mérkőzése eldöntötte a továbbjutást. Idén is bejutott a Győr a BL négyes döntőjébe. Reméljük, idén megrendezik…

Női kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés: Budućnost Podgorica–Győri Audi ETO 19-30 (11-16). A visszavágót jövő szombaton játsszák Győrben. Eredmény: CSM Bucureşti–CSZKA Moszkva 32-27. A negyeddöntő holnapi programja: Brest–Metz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.