NFL-sztárok edzenek a Ferencvárossal

Aktív amerikaifutball-játékosok, köztük a Super Bowl-győztes Barkevious Mingo edz együtt március 3-án, jövő kedden az Elek Gyula Arénában a Ferencváros férfikézilabda-csapatával.

2020. 02. 27. 15:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aktív amerikaifutball-játékosok, köztük a Super Bowl-győztes Barkevious Mingo edz együtt március 3-án, jövő kedden az Elek Gyula Arénában a Ferencváros férfikézilabda-csapatával.

Az AFWB Hungary (American Football Without Barriers – Amerikaifutball határok nélkül) kezdeményezésére jelenlegi és korábbi NFL-sztárok érkeztek Budapestre, akik február 29. és március 1. között több száz magyar játékosnak tartanak edzőtábort. Pénteken 13.00 és 14.30 között az Allee bevásárlóközpontban közönségtalálkozót rendeznek, és egy különleges programot is terveznek: március 3-án, jövő kedden a Ferencváros férfi kézilabdacsapatával edzenek együtt 13.00-tól 15.00-ig az Elek Gyula Arénában.

A Fradi.hu tájékoztatása szerint Horváth Attila vezetőedző tréningjén tizenöt jelenleg is aktív és három, már visszavonult NFL-sztár vesz majd részt. Itt lesz többek között a Super Bowl-győztes Barkevious Mingo, az NFC-bajnok Daniel Brunskill, a Pro Bowlba hatszor beválasztott Alex Mack, de olyan ismert játékosok is kézilabdát vesznek a kezükbe, mint Austin Hooper, Roosevelt Nix vagy a már visszavonult DeAngelo Williams. A 29 éves Mingo a 2017-es Super Bowl-on győztes New England Patriots tagja volt, jelenleg a Houston Texanst erősíti.

A nyílt edzést bárki megtekintheti, a helyszínen 12.00-kor nyitnak a pénztárak, helyfoglalás érkezési sorrendben lesz. A belépő 1000 forintba kerül, és a bevételt teljes egészében a Ferencváros kézilabda utánpótlása kapja.

Az amerikaiak maguk kérték, hogy részt vehessenek egy kézilabdaedzésen. A dolog pikantériája, hogy nemrég a kiváló NFL-játékos, Jay Cutler egy tv-műsorban lekicsinylően nyilatkozott a sportágról: „Talán kézilabdának hívják. Annyiból áll, hogy egy kis labdát dobálnak ide-oda, majd a kapuba. Olyan, mint a labdarúgás teremben, csak itt dobják a labdát. A kapuba mindig egy öreg fószert tesznek, aki csak találgat, hogy hova jön a labda, valamikor eltalálja, valamikor nem. Össze akarok rakni egy csapatot az olimpiára, szerintem LeBron Jamesszel és Patrick Mahomesszal összeállva aranyérmesek lennénk.”

A hazánkba érkezett NFL-játékosok névsora: Barkevious Mingo (Houston Texans), Daniel Brunskill (San Francisco 49ers), Alex Mack (Atlanta Falcons), Austin Hooper (Atlanta Falcons), Roosevelt Nix (Pittsburgh Steelers), Deion Jones (Atlanta Falcons), Grady Jarrett (Atlanta Falcons), Mike Davis (Carolina Panthers), Brett Hundley (Arizona Cardinals), Kenny Moore (Indianapolis Colts), Matthias Farley (Now York Jets), Damarious Randall (Cleveland Browns), Chris Milton (Tennesee Titans), Joshua Kalu (Tennesee Titans), Ogbonnia Okoronkwo (Los Angeles Rams), valamint a már visszavonult DeAngelo Wiliams, Jordan Cameron és Gary Barnidge.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.