Nikolics gólt lőtt, klubja először nyert idegenben

Magyar Nemzet
2019. 08. 05. 12:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nikolics Nemanja győztes gólt szerzett a Chicago Fire színeiben az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság legutóbbi játéknapján. A 31 éves zentai születésű csatár a Houston otthonában lőtte a szezonbeli hetedik találatát, de ez volt az első gólja, amely közvetlenül három pontot ért csapatának. Nikolics góljával ebben a szezonban először nyert idegenben a Chicago.

A magyar válogatottnál számításba vett játékosok közül szintén győzelmet ünnepelt a Dinamo Kijev középső védője, Kádár Tamás. A 29 éves hátvéd végig a pályán volt a Lvivben 3-0-ra diadalmaskodó kijevi csapatban.

Guzmics Richárdot nem nevezte a Slovan Bratislava, klubtársa, Holman Dávid nem állt be a Szencen ­3-0-s győzelmet ünneplő szlovák bajnokcsapatban.

A Dunaszerdahely mindhárom magyar játékosát, Vida Mátét, Vida Kristophert és Kalmár Zsoltot is bevetette a Sered elleni találkozón. A DAC váratlanul padlót fogott a szünet után, 18 perc alatt kapott három gólt, a vége előtt hét perccel Kalmár Zsolt tizenegyesből szépített. Három forduló után a legutóbbi szezon ezüstérmese elszenvedte első vereségét a szlovák bajnokságban.

A legutóbbi NB I-es szezon társgólkirálya, Holender Filip csereként lépett pályára a Lugano együttesében, Kecskés Ákos végig játszott, Vécsei Bálint nem kapott lehetőséget a Young Boys elleni 2-0-s vereség alkalmával.

A hétközi Chelsea elleni edzőmérkőzés után ezúttal csereként szerepelt a Mattersburgot 4-1-re kiütő Red Bull Salzburgban. Nagy Dominiknak 13 perc jutott a Slask Wroclaw ellen gól nélküli döntetlent elérő Legia Warsawában. Gyurcsó Ádám a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Hajduk Split 3-0-ra legyőzi a Lokomotiv Zagreb együttesét.

A kazah Kajrat Almati csatára, Eppel Márton kezdett, a szünetben lecserélték – a Hidi Patrikot ezúttal nem foglalkoztató – Irtis Pavlodar elleni mérkőzésen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.