Örömjátékkal hangolt a Veszprém a Barcelona elleni rangadóra

Olykor előfordul, hogy a kötelező győzelem elérése nem várt nehézségekbe ütközik. A Telekom Veszprém edzője, David Davis hiába volt óvatos a szlovén Celje elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt, a csapata simán vette az akadályt, 39-24-re nyert. Örömkézilabdával szórakoztatta közönségét a Lékai Máté mellett idén először Ligetvári Patrikot is bevető magyar bajnok.

Szilágyi
2020. 10. 14. 20:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az ellenfél nyomás nélkül játszhat, és ez mindig rejt nehézségeket – óvatoskodott a tegnap esti Celje elleni BL-csoportmérkőzés előtt a Telekom Veszprém vezetőedzője, David Davis. Pedig nem volt rá oka; csapata három győzelemmel, a szlovén vendég pedig három vereséggel kezdett a Bajnokok Ligájában. Davis váratlant húzott, nem a csapatkapitány, volt az egyetlen magyar játékos a keretben: a spanyolországi kölcsönjátéka után visszatérő Ligetvári Patrikot is benevezte a találkozóra. De – mint hetek óta – az idegenlégiósok vitték a prímet: a spanyol Rodrigo Corrales két védéssel, az egyiptomi átlövő, Omar Jahja két góllal kezdett. Bő öt perc alatt cáfolta a csapata az aggodalmaskodó edzőjét, kényelmes négygólos előnyt dolgozott ki. A vendégeknél egyedül a veszprémi Gašper Marguč testvére, Gal Marguč mutatott valamit. Nőtt az előny, bő negyedóra után Ligetvári is megízlelte a BL-légkörét, de csak védekezésben. A félidő hajrájában Rasmus Lauge arcát tesztelte egy látványos ütéssel Matic Grošelj, a közönség füttyel, a játékvezető piros lappal honorálta a túlzott durvaságot. Nyolcgólos előnnyel ment szünetre a Veszprém.

Vuko Borozan főleg a második félidőben mutatta meg a lövőrepertoárját
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Öt perc sem telt el a második félidőből, s már tíz volt a különbség. Kedvére forgatta a csapatát Davis, Lékai és a montenegrói bombázó, Vuko Borozan is megrázta magát, sőt a brazil Rogerio Moraes, a macedón Dejan Manaszkov és a szerb irányító, Petar Nenadić is biztosan lőtte be a helyzeteit. Nem maradt izgalom a végére, a Veszprém fél gőzzel, helyenként örömkézilabdát bemutatva szórakoztatta a közönségét, végül 39-24-re nyert.

– A végeredménnyel elégedett vagyok, a Barcelona harcos csapat, nehéz mérkőzés vár ránk a jövő héten. De nem szabad túlpörögnünk, higgadtnak kell maradnunk – értékelt David Davis a mérkőzés után.

Jövő héten a Final Four-résztvevő Barcelona látogat a királynék városába. Az keményebb menet lesz.

Bajnokok Ligája, B csoport: Telekom Veszprém–Celje 39-24. A csoport állása: 1. Telekom Veszprém 8 pont, 2. Aalborg 8, 3. Barcelona 6, 4. Kiel 4, 5. Nantes 2, 6. Zaporizzsja, 7. Zagreb 0, Celje 0. A Kiel–Zaporizzsja mérkőzést elhalasztották.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.