„Öt vereség belefér, a hatodiknál kirúgnak”

Csak a Pánamerikai Játékokon döntős brazil válogatott alappillére, Eduarda Amorim és az orvosi vizsgálaton részt vevő Stine Oftedal hiány­zott a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának már-már hagyományos szezonnyitó nyílt edzéséről. Több mint ezer szurkoló, amatőr érdeklődő figyelte, amint a kedvencek kikocogtak az Audi Aréna pályájára, és Danyi Gábor vezényszavaira végezték a gyakorlatokat.

2019. 07. 31. 10:21
null
Edwige és Görbicz már összeismerkedett Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új szezonhoz vadonatúj, frissen festett fal és mennyezet dukál. Az Audi Aréna portája előtt a frissen meszelt folyosófalak arról árulkodtak, hogy a tisztaság és a megújulás jegyében hangol a BL-címvédő az új szezonra. Az emeleten gyülekeztek az ETO játékosai, főleg az újoncok közlekedtek a mikrofonerdőben. Az ős-győri Görbicz Anita a rá jellemző laza vagánysággal, rutinos nyilatkozóként állta a rohamokat. Más karakter a francia Estelle Nze Minko, a Siófokról igazolt világbajnok irányító, átlövő, aki természetes lelkesedéssel szolgálta ki a sajtót. „Itt vagyok Győrben, klubkarrierem legfontosabb kihívása előtt állok. Naná, hogy örömmel jöttem ide. A Siófoknál, az EHF-kupa-győztes korábbi klubomnál sem volt okom a panaszra, de az ETO más” – bókolt új munkaadójának a 27 éves játékos. Érkezett még egy francia, a beálló Beatrice Edwige is nagy erősítés.

S a többiek is felmondták a kötelezőt, profi csapathoz profi kommunikátorok érkeztek. Íme! „Hát, hogy is mondjam? Bukarestben nem volt ilyen szervezett a klub, mint Győrben. Itt minden sokkal precízebb” – kezdte a sort a CSM Bucurestitől érkező, jelenleg sérült norvég Amanda Kurtovic. Katerina Bulatovic régi motoros, a négyszeres BL-győztes montenegrói a 2013–2014-es idényt Győrben töltötte, majd furcsa körülmények között távozott, de most újra itt van. „Már nem is emlékszem, milyen régen volt. De arra igen, hogy Görbe és Duda (Görbicz és Amorim – a szerk.) már akkor is itt játszott. A mostani csapat tökéletesnek tűnik, jó lenne nyerni egy újabb BL-t, így szépen zárnám a pályafutásomat” – szólt Bulatovic, aki búcsúszezonra igazolt Győrbe.

Edwige
és Görbicz már összeismerkedett
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Hatalmas vihart kavart az év elején Faluvégi Dorottya győri szerződése. A junior világbajnok jobbszélsőt az FTC-től csábította el az ETO. Könnyen beilleszkedett, pedig csak tíz napja készül együtt az új csapattársaival. „A válogatottal Törökországban edzőtáboroztunk, nemrég érkeztem meg Győrbe. Annak idején sokat töprengtem azon, mi legyen, hol folytassam. A mai napig jóban vagyok a fradista barátnőim­mel, ez nem is változik a jövőben, de az ETO-nál is nagyon kedvesen fogadtak” – mondta egy szuszra a Csibe becenevű jobbszélső, aki Jana Knedlikovával és Bódi Bernadettel küzd majd meg a csapatba kerülésért.

Ugyan távozott Nora Mörk és az egyik közönségkedvenc, Nycke Groot, de az új Győrön is nehéz fogást találni. „Ir­reálisnak tartom az előző szezonban mutatott teljesítményünket. Szinte felfoghatatlan, hogyan tudtuk két döntetlennel, veretlenül lehozni a szezont. Viccesen mondhatnám, hogy akkor lennék elégedett, ha csak egy döntetlennel zárnánk az idényt. De komolyabbra fordítva a szót, még annak is örülnék, ha becsúszna egy-két vereség, mert abból is tudunk tanulni. A szezonbeli öt vereséget és a BL-győzelmet előre aláírnám. Öt vereség belefér, a hatodiknál kirúgnak. Nagyon oda kell figyelnünk” – mutatott irányt Danyi Gábor, a csapat vezetőedzője. A pécsi születésű tréner elárulta, hogy az októberig lábadozó Amanda Kurtovic pótlása elsősorban Anne Mette Hansenre és Veronica Kristiansenre hárul, de a nyári szünetben tovább bővült a BL-címvédő taktikai repertoárja. Még gyorsabb ETO-t láthatunk majd a következő szezonban, és a pozíciós játékban is tervez meglepetéseket Danyi mester.

Aki tavaly három trófeával rajtolt a kispadon, magasan van a léc, de ez mindig is így volt Győrben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.