Özvegy menyasszony fúrja a Premier League bombaüzletét

Meglepő levelet kapott Richard Masters, az angol Premier League elnöke.

2020. 04. 29. 16:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő levelet kapott Richard Masters, az angol Premier League elnöke. A feladó egy bizonyos Hatice Cengiz nevű hölgy, és a levelében azt kéri, sőt, követeli, hogy a PL hiúsítsa meg a Newcastle United eladását, azt mindenféleképpen akadályozza meg.

A hölgy neve ismerős lehet azoknak, akik 2018 végén figyelemmel kísérték az úgynevezett Khassoghi-gyilkosság fejleményeit. Jamal Khasshogi Amerikában élő szaúdi újságíró 2018. október 2-án tűnt el, miután belépett hazája konzulátusára Isztambulban, hogy a válásával kapcsolatos hivatalos papírokat intézzen, mert feleségül akarta venni menyasszonyát, Hatice Cengizt. Később kiderült, kiderült, hogy a Szaúd-Arábiát jelenleg vezető Mohamed bin-Szalman koronaherceggel kritikus újságíró halála előtt a szaúdi halálbrigád magánrepülővel érkezett Isztambulba mindenféle kínzóeszközökkel felszerelve, és lényegében mindenki úgy vélte, hogy az újságírót Mohamed bin-Szalman parancsára kínozták és ölték meg a konzulátuson.

Ezzel párhuzamosan Mike Ashley, az angol Premier League egyik legnagyobb múltú csapatának, a Newcastle Unitednek a tulajdonosa javában árulta a klubot. Három évnyi felesleges tárgyalás után a közelmúltban végre komoly vevők kopogtattak az ajtaján, és mára körvonalazódott az új felállás: 80 százalékot Szaúd-Arábia Állami Befektetési Alapja (PIF) birtokolna a maradék húszat pedig egyenlő arányban megosztanák a PCP Capital Pertners nevű cég, valamint az ingatlanbefektető testvérpár, Simon és David Rauben vállalata között. A PIF Szaúd-Arábia szuverén befektetési alapja, amely különféle projektekbe fektet be az egész világon, a vezetője pedig nem más, mint Mohamed bin-Szalman.

És a szálak itt futnak össze. Nem piti üzletről van szó, Mike Ashley 300 millió fontért, azaz több mint 121 milliárd forintért adja el a tulajdonát, és a szaúdi tőkével a Newcastle nagy célokat fogalmazna meg, máris olyan játékosok megkörnyékezéséről szólnak a hírek, mint például vagy Kylian Mbappe, menedzsernek pedig állítólag Massimiliano Allegri vagy Mauricio Pochettino a jelölt, de Hatice Cengiz szerint nem a bombaüzlet a legfontosabb – ő azt írja, az új tulajdonos belépésével komoly folt esne a Premier League becsületén. „Az Egyesült Királyság hatóságai és a Premiere League nem engedhetik meg, hogy olyan ember, mint Mohamed bin-Salman, akinek vőlegényem, Jamal Khashoggi meggyilkolásáért semmiféle elszámoltatással nem kell szembenézne, ilyen mértékben részt vegyen az Egyesült Királyságban sportjában. Ő azért akar szerepet vállalni a nemzetközi sportéletben, hogy Jamal meggyilkolása után megsérült hírnevét javítsa. A Premier Leaguge-ben és az angol labdarúgásban nem szabad helyet adni az ilyen szomorú tettekben részt vevők számára, ez ellentétes lenne a Premier League alapszabályának és szabályzatának a szövegével és szellemével, valamint azok alapjául szolgáló alapvető és tiszteletbeli elvekkel.”

Richard Masters válaszát még nem ismerjük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.