Párbajhős lett a páriából

A bravúros szerepléssel bronzérmet szerző együttesünkből (Rédli András, Siklósi Gergely, Berta Dániel, Koch Máté) éppen a „pária” Berta Dániel vívott a legjobban.

2019. 06. 22. 13:18
RÉDLI András
A harmadik helyért vívott mérkőzés hőse (szemben) Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt irigylésre méltó helyzetben tegnap a düsseldorfi Eb-n a férfi-párbajtőrcsapatok versenye alatt Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző, együttesünkből pedig Berta Dániel. A szakvezető kapott hideget-meleget, amiért a hazai rangsor kilencedik helyéről beválogatta a BHSE 25 éves pengeforgatóját, és a döntés kétségkívül amiatt volt igazán pikáns, mert Dancsházy-Nagy történetesen a BHSE alkalmazottja. Az elnökségi ülésen a purparlé odáig fajult, hogy a végső döntés meghozatala előtt zárt ülést kellett elrendelni, mindenesetre Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány is egyetértett a vezetőedzővel.

Tény, nem feltétlenül a legjobb egyéni eredményekkel rendelkezők alkotják a legütőképesebb együttest, és a csapatverseny sem annyiból áll, hogy egymástól független asszók eredményeit adogatjuk össze. Mindez most is bizonyságot nyert, mert a bravúros szerepléssel bronzérmet szerző együttesünkből (Rédli András, Berta Dániel, Koch Máté) éppen a „pária” Berta vívott a legjobban. A csapat négy találkozóján 19 tussal adott többet, mint amennyit kapott; a tizenkét asszójának lecsupaszított mérlege pedig nyolc győzelem, három döntetlen, egy vereség. No persze a másik két pástra lépőtől, Rédlitől és Siklósitól se vegyük el az érdemeiket. (A tartalék Kochot nem cserélték be.)

A harmadik helyért vívott mérkőzés hőse (szemben)
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ami a dobogóra vezető utat illeti, csapatunk a 16 között 45-26-ra verte a cseheket, ezután 33-28-ra nyert az esélyesebb olaszok ellen, a döntőbe jutásért egyetlen tussal, 24-23-ra kapott ki a világranglista-vezető oroszoktól, a bronzmeccsen pedig 31-22-re győzött az észtek ellen. S persze most már senki sem hőzöng, hogy Bertát miért kellett kivinni az Eb-re…

Női tőrcsapatunk (Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Kondricz Kata, Pásztor Flóra) az ötödik helyen végzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.