Paulo Dybala a Serie A királya, az MVP

Paulo Dybalát, a bajnok Juventus argentin támadóját választották az elmúlt idény legjobbjának a Serie A-ban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 04. 19:10
null
Paulo Dybala, a Juventus argentin sztárja lett az MVP Forrás: juventus.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Paulo Dybala, a bajnok Juventus 25 éves argentin támadójátékosa lett a legutóbbi olasz labdarúgóidény legjobbja.

Paulo Dybala, a Juventus argentin sztárja lett az MVP
Fotó: Juventus.com

A legjobb csatár a gólkirály Ciro Immobile, a Lazio 30 éves játékosa lett, aki remek teljesítményével – 36 találat – az európai Aranycipőt is kiérdemelte.

Az élvonal (Lega Serie A) honlapján Luigi De Siervo vezérigazgató kedden elmondta, a teljesítményértékelés a hivatalos statisztikák, vagyis objektív adatok alapján történt. A bajnoki mérkőzések mellett az Olasz Kupa és az olasz Szuperkupa találkozóin nyújtott teljesítményt is figyelembe vették.

Az idény legjobbjai Olaszországban, kapus: Wojciech Szczesny (lengyel, Juventus); védő: Stefan De Vrij (holland, Internazionale); középpályás: Alejandro „Papu” Gómez (argentin, Atalanta), csatár: Ciro Immobile (olasz, Lazio), a legjobb 23 év alatti: Dejan Kulusevski (svéd, Parma), MVP: Paulo Dybala (argentin, Juventus).

Dybala nevéhez 13 gól és 10 gólpassz fűződik a szezonban, beleszámítva az Olasz Kupát és az olasz Szuperkupát is. Tavaly Ronaldóé lett az MVP-cím. Dybala a negyedik argentin, aki kiérdemelte az 1997 óta kiosztott titulust: az első Diego Milito volt 2010-ben, amikor triplázott a Juve José Mourinho keze alatt (BL, Scudetto, Coppa), a második Carlos Tévez (szintén Juventus) 2015-ben, a harmadik pedig Mauro Icardi (Internazionale) 2018-ban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.