Konzuli védelem alatt próbálunk olimpiai kvótát szerezni

A versenyzők számára Isztambulban a repülőtéren négy szobát béreltek a hosszú várakozási idő miatt.

Magyar Nemzet
2021. 05. 04. 10:54
Pigniczki Fanni
Budapest 20170519 Ritmikus Gimnasztika RG 2017 Tavasz Európa bajnokság EB Pigniczki Fanni Fotó: Földi Imre Nemzeti Sport Fotó: Földi_Imre Forrás: Nemzeti_Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai kvótaszerzés szempontjából újabb nagyon fontos verseny vár Pigniczki Fannira, aki hétfőn utazott el a ritmikus gimnasztikázók harmadik kvalifikációs világkupa-versenyére, Bakuba. A hétvégi viadalon Pigniczki Fanni mellett Wiesner is indul felnőtt egyéni kategóriában. A felnőtt együttes kéziszercsapat Urbán Szabó Mónika, Somhegyi Réka, Fodor Nadin, Mészáros Mandula, Fekete Anita, Farkas Júlia összeállításban szerepel. A magyar delegáció a versenyzőkön kívül Kovács Andrea szakvezetőből, Gelle Noémi edzőből, továbbá három bíróból – Mochlár Emese, Gyulai Éva Viktória, Deutsch-Lazsányi Erika superior bíró – áll. A csapattal tartott Hugyák Éva gyógytornász és a delegáció vezetője, Raub Nóra is. A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség a csapatot az utazás teljes időtartamára konzuli védelemre regisztrálta.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a delegáció két részletben utazott el, és a versenyzők számára Isztambulban a hosszú várakozási idő miatt a repülőtéren négy szobát béreltek a maximális elszeparálódás érdekében, mivel éjszaka repülhettek tovább Bakuba. A járványügyi szabályok betartása miatt több alkalommal is tesztelik a sportolókat és a sportvezetőket: itthon indulás előtt, majd május 7-én Bakuban a verseny előtt. Továbbá Bakuba érkezéskor valamennyi beutazón gyorstesztet végeznek, és csak ennek a negatív gyorsteszttel, a 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, valamint a tíznapos egészségügyi naplóval lehet belépni Azerbajdzsánba.

A versenyen pénteken és szombaton tartják a selejtezőket, vasárnap pedig a döntőket. Pigniczki Fanni a világkupa-sorozat második állomásán, Taskentben 90,00 ponttal a nyolcadik helyen végzett összetettben, ez a sportág hazai történetében kiemelkedő eredmény, és az MTK versenyzője ezzel az olimpiai kvalifikációs rangsorban megőrizte a kvótát érő harmadik helyét.

Pigniczki Fanni szalaggyakorlata a taskenti világkupán:

Az olimpiai kvalifikáció megszerzésére két esély kínálkozik: az egyik a világkupa-sorozat, a másik az Európa-bajnokság. A világkupa négy állomásból álló versenysorozat, ahol a három legjobb összetettben elért helyezést veszik figyelembe. Az összesített listából kihúzzák azon országok versenyzőit, amelyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerez olimpiai kvótát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.