Pintér Attila vereséggel tért vissza a mezőkövesdi kispadra

Nem sikerült győzelemmel visszatérnie a mezőkövesdi kispadra Pintér Attilának, sőt, régi-új együttese egy potyagóllal kikapott az MTK-tól a labdarúgó NB I. 11. fordulójában.

Magyar Nemzet
2020. 11. 21. 19:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pintér Attila visszatért – ez adott különlegességet ennek a mérkőzésnek. Ült ő már a Mezőkövesd kispadján, a csapat vele jutott fel az élvonalba 2016 nyarán, majd jól állt az őszi idény végén is, ám a Puskás Akadémia elcsábította őt a Matyóföldről. Most azt a Kuttor Attilát váltotta a válogatott meccsek miatt szünetben, aki három éven át irányította a csapatot, amely az utolsó helyen várta a fordulót, benne az MTK elleni meccset.

 

Fotó: mezokovesdzsory.hu

 

– A cél egyértelmű, csak rá kell nézni a tabellára – nyilatkozta a Mezőkövesd honlapjának Pintér Attila a mérkőzés előtt. – Meg kell próbálnunk megoldani, hogy minél előbb elkerüljünk az utolsó helyről. Más célunk nem lehet, mint a biztos bennmaradás, ami ebben a helyzetben nem lesz könnyű feladat. Úgy látom, nagyon sok irányba húz az öltöző. Ezt gyorsan meg kell oldani úgy, hogy mindenki egyet akarjon, és egy közös cél lebegjen a játékosok szeme előtt. Tavaly öröm volt nézni a csapatot, a játékosok csúsztak, másztak, küzdöttek egymásért… az elmúlt időszakban viszont már nem ezt láttam. Az a célunk, hogy minden játékos, aki a pályára lép, éhes legyen a sikerre, és mindent megtegyen a klubért, illetve a csapat többi tagjáért, ami nyilván azt is jelenti, hogy minél előbb elmozduljunk a jelenlegi pozíciónkból. Szükség van a szakmaiságra, amit megpróbálunk átültetni ilyen rövid idő alatt, ugyanis nem varázsló, hanem edző vagyok. Megpróbálom átadni a tudásomat, illetve igyekszem kiválasztani azokat a játékosokat, akik minden pillanatban, amikor a pályán vannak, minden idegszálukkal arra fognak koncentrálni, hogy a csapat elmozduljon az utolsó helyről. Azt látni kell, hogy gólszerző csatárok terén nem állunk túl jól. Ehhez kell megtalálni azt a rendszert, amiben jól tudunk mozogni és minél több helyzetet tudunk majd kidolgozni. Meglátjuk, hogy ilyen rövid idő alatt mire leszünk képesek.

Az első félidő többnyire inkább küzdelmet hozott, mint futballt, enyhe mezőkövesdi fölénnyel. Nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, sőt, még az MTK gólja sem helyzetből esett: a 20. percben Ikenne-King a jobb szélen megindult a labdával, be akarta adni, de lecsúszott a lábáról, és a beadásra számító, ezért kimozduló Szappanos későn vette észre, hogy a labda besurran a bal alsó sarokba – 0-1.

 

Ezután nagyon sokáig folytatódott az említett hajtós, ám nem túl színvonalas játék. A Mezőkövesd természetesen nagyon szeretett volna egyenlíteni, ám az MTK sem elégedett meg az eredmény tartásával, és az ellentámadásaiban több veszély rejlett, mint a sablonos hazai próbálkozásokban. Az utolsó negyedórára fordulva aztán a házigazdának sikerült nyomás alá helyeznie a vendégeket, zömmel az ötösre beívelt labdákkal igyekezett zavart kelteni, erre azonban az MTK szemlátomást alaposan felkészült. Ez a nyomás ráadásul csupán néhány percig tartott, és az eredmény végül is nem változott. Pintér Attila szavaira visszatérve: a játékosai akaratával nem volt baj, küzdöttek becsülettel, az pedig igaz, hogy veszélyes támadóknak valóban híján van a Mezőkövesd. Az MTK szervezetten, tudatosan futballozva megérdemelten nyerte szerencsés góllal is a mérkőzést, és fellépett a dobogó harmadik fokára.

 

NB I., 11. forduló (minden mérkőzést zárt kapuk mögött rendeztek meg)

Péntek

Kisvárda–Paks 3-1 (2-1), Kisvárda, Várkerti Stadion, jv.: Káprály. Gólszerző: Bumba (18.), Návrátil (44.), Jelena (86.), illetve Rubus (öngól, 31.)

Szombat

Puskás Akadémia–Budafok 3-0 (1-0), Felcsút, jv.: Pillók. Gólszerző: Knežević (39.), Mance (58., 72.)

Mezőkövesd–MTK 0-1 (0-1), Mezőkövesd, jv.: Erdős. Gólszerző: Ikenne-King (20.)

Bp. Honvéd–Ferencváros 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Mol Fehérvár–Diósgyőr 17.00 (M4 Sport)

Az Újpest–Zalaegerszeg mérkőzést december 23-án, 18 órakor játsszák le.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.