Gólgálát tartott az Old Traffordon az MU és a Pool + videó

Parádés győzelemmel tartotta életben a jövő évi Bajnokok Ligája-indulásról dédelgetett álmait a Liverpool. Jürgen Klopp csapata 4-2-re múlta felül a Manchester Unitedet az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 34. fordulójából elhalasztott mérkőzésén.

Magyar Nemzet
2021. 05. 13. 23:43
Liverpool
epa09198051 Liverpool's Roberto Firmino celebrates after scoring the 2-1 lead during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool FC in Manchester, Britain, 13 May 2021. EPA/Dave Thompson / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Dave Thompson / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó elején dominált a Manchester United a halványka Liverpool ellen, de hatalmas adag mázlira volt hozzá szüksége, hogy megszerezze a vezetést. A 10. percben Aaron Wan-Bissaka találta meg labdájával Bruno Fernandest, aki külsővel a kapu felé célzott. Nathaniel Phillips próbált a labda útjába állni, de olyan szerencsétlenül ért hozzá, hogy tehetetlenül nézhette csak, hogy a játékszer a kapuba vágódik.

Fernandes (Phillips ön)gólja:

 

A bekapott gól után éledezni kezdett a Liverpool, és erőfeszítései a 34. percben góllá értek. Egy szöglet után a korábbi hibáját feledtetni próbáló Phillips lőtt kapura, ebből pedig Diogo Jota egy remek sarkazással az egyenlítő találatot is megszerezte.

Jota egyenlítő gólja:

 

A vendégek második – és egyben Roberto Firmino – első találata is pontrúgás után született az első félidő hosszabbításában: szabadrúgását a brazil támadó bólintotta a kapuba.

Firmino első gólja:

 

A vendégek csatára a fordulást követően nyomban megduplázta góljai számát. Luke Shaw a saját tizenhatosa előtt labdát veszített, ami aztán Alexander-Arnoldhoz került, és ugyan az angol védő próbálkozását még hárította Dean Henderson, de a kipattanót már Firmino a kapuba vágta.

Firmino második gólja:

 

A Liverpool ezután újabb ziccerek sorát puskázta el, és erre könnyen rá is fázhatott volna, hiszen az 50. percben szépített a házigazda. Edinson Cavani kiugratása után volt eredményes.

Rashford találata:

 

A szerzett gól meghozta a United támadókedvét, közel járt az egyenlítéshez is, azonban végül a riválisa köszönt be negyedszerre is. Curtis Jones indítása után Mohamed Szalah robogott végig a pályán, és higgadtan megszerezte 21. gólját a bajnoki idényben.

Szalah gólja:

 

A vereség a Manchester United szempontjából nem sok vizet zavar, hiszen BL-indulását már korábban bebiztosította. A Liverpoolnak viszont annál fontosabb volt ez a siker; egy meccsel kevesebbet játszva négy pontra felzárkózott a negyedik helyezett Chelsea mögé.

Premier League, 34. forduló (elhalasztott mérkőzés):

Manchester United–Liverpool 2-4 (1-2)

gólszerzők: Fernandes (10.), Rashford (68.), ill. Diogo Jota (34.), Firmino (45+3., 47.), Szalah (90.)

korábban (a 19. fordulóból elhalasztott mérkőzés):

Aston Villa–Everton 0-0

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.