Megakasztott csapatbusz, letartóztatás, tüntetés Manchesterben

A találkozó ezúttal nem maradt el, de a zavargások csütörtök este sem kerülték el a Manchester United és a Liverpool randevúját. Az angol bajnokit megelőzően és utána is volt dolga a hatóságoknak az Old Trafford környékén.

Magyar Nemzet
2021. 05. 14. 8:55
csapatbuszok
Rendőrségi blokád a mérkőzés előtt Fotó: EPA/Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél héttel ezelőtt a MU szurkolóinak a rendbontása miatt maradt el a csapatuk Liverpool elleni rangadója. Az akkori esetből tanulva, csütörtökön rendkívül felkészülten vágtak neki a hatóságok az újabb – megismételt – meccsnapnak. A rendőrség ellepte az Old Trafford környékét, hogy a drukkereknek eszükbe se jusson újra tüntetni. A tervük félig sikeres volt, mert a szurkolók egy része a stadion helyett a csapatbuszok felé vette az irányt. Az egyik liverpooli járműre rá is bukkantak a városban, és blokkolták annak továbbhaladását.

De mint kiderült, igyekezetük felesleges volt, ezen a buszon még nem voltak rajta a vendégek játékosai. Helyette aztán jelöletlen járművekkel jutottak el a liverpooliak az Old Traffordra.

– Arról tájékoztattak bennünket, hogy valami történt a buszunkkal, mielőtt még felültünk volna rá – nyilatkozta Jürgen Klopp, a vörösök mestere. – A mi utunk a stadion felé rendben volt, a rendőrség fantasztikus munkát végzett. Nem volt semmi gondunk, csak hallottunk a dologról. Nem volt hatása a felkészülésünkre.

Ole Gunnar Solskjær elmondása szerint a hazai futballisták meccsnapi rutinját ellenben megzavarták a tüntetések, hiszen az – angol idő szerint – 20.15-kor kezdődő mérkőzésre már délben meg kellett érkezniük.

– A történtek természetesen megzavartak egy kicsit bennünket. Nem ez volt az ideális helyzet, de meg kellett birkóznunk vele – fogalmazott a United vezetőedzője. – Remélhetőleg kedden, amikor beengedhetjük a lelátókra a szurkolókat, akkor jó lesz a hangulat. Hosszú ideig vártunk rá, hogy újra velünk lehessenek, és együtt élvezhessük a mérkőzéseket.

Rendőrségi blokád a mérkőzés előtt
Fotó: EPA/Peter Powell

A norvég szakember arra utalt, hogy az angol bajnoki idény utolsó két fordulóját nézők előtt rendezik meg. A stadionokba maximum tízezer hazai szurkoló látogathat ki, így a manchesteri rendőrség alighanem újabb kihívással néz majd szembe a jövő héten. Ahogy tette azt csütörtök este is, hiszen a találkozó után újabb tüntetés vette kezdetét, emberek százai lepték el az Old Trafford környékét, miközben a Manchester United tulajdonosai, a Glazer család elleni rigmusokat énekeltek.

A klubtulajdonosok már régóta a vörös ördögök szurkolóinak a bögyében vannak, de gyűlöletük a szuperligaprojekt napvilágra kerülésével hágott a tetőfokára. Joel Glazer előbb egy nekik címzett levéllel próbálta megbékíteni a drukkereket, az idény végeztével várhatóan találkozik is velük, hátha sikerül megenyhítenie őket.

MEGÉRDEMELTÉK A GYŐZELMET

A zavargások miatt magáról a mérkőzésről kevesebb szó esett, pedig az is emlékezetesre sikerült, a Liverpool 4-2-re győzött. Az edzők így látták az estét:

– Megérdemelték a győzelmet. Kulcspillanatokban kaptunk gólokat. Nem építettünk a jó pillanatainkra, jobban kellett volna nyomnunk a meccs elején. Nem törtük meg a lendületüket, hagytuk őket játszani, és legalább két gólt mi ajándékoztunk oda nekik – vélekedett Ole Gunnar Solskjær.

– Hatalmas csata, jó meccs, intenzív – mint amilyeneknek a derbiknek lenniük kell – és ez az első sikerem az Old Traffordon. Mondhatom, a legjobb pillanatban érkezett. Szükségünk volt rá és megérdemeltük. Most minden rendben. Még mindig versenyben vagyunk a (BL-indulást érő helyekért – a szerk.). Mindent megtettünk, amit ma este meg tudtunk. Feszes a tempó, gyorsan ki kell pihennünk magunkat, hogy nekifuthassunk a következő meccsnek – fogalmazott Jürgen Klopp.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.