Parázs pólóscsata, döntetlen az olaszokkal

A magyar férfi-vízilabdaválogatott két góllal is vezetett, de végül örülnie kellett az 5-5-ös döntetlennek az Olaszország elleni utolsó csoportmérkőzésen. Ezzel eldőlt, hogy a mieink a harmadik helyen végeznek az A jelű hatosban. A negyeddöntőben a horvátokkal csapunk össze.

2021. 08. 02. 4:12
VARGA Dnes
Varga Dénes három gólt dobott az olaszoknak Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

úgy érezhette, ez már az ő szintje, az ő meccse. Az első félidőben három, tökéletesen rá jellemző gólt dobott. Csak semmi befeszülés, szépen, lazán. Egy pattintott közelről, egy távoli bomba és egy süllyedés közben, váratlanul eleresztett lövés. Félidőben az ő remeklésének köszönhetően vezettünk 4-2-re.

Addig sem volt gazdag gólokban a találkozó, de a harmadik negyedben csupán két gól esett. Előbb az olaszok találtak be (4-3)-ra, majd lélektanilag fontos pillanatban, 1,8 másodperccel a dudaszó előtt Angyal állította vissza a kétgólos különbséget (5-3). A záró nyolc perc előtt reménykedhettünk a sikerben.

Fotó: Mirkó István

Az olaszokat persze nem lehet ilyen könnyen megtörni, rögtön a negyedik negyed első percében feljöttek 5-4-re. A 27. percben nagy lehetőséget puskázott el a magyar válogatott, Erdélyi kettős emberelőnyben lőtt gyengén. Märcz Tamás szövetségi kapitány időt kért, hogy rendezze a sorokat. Aztán az olaszok hibáztak ziccert, de később Di Fulvio egyenlített (5-5).

Az utolsó percekben kapkodás, az utolsó lehetőség az olaszok előtt állt, de Nagy Viktor védte Bodegas húzását, maradt az 5-5-ös döntetlen.

A csoportban még hátralévő Görögország–Egyesült Államok mérkőzés eredményétől függetlenül eldőlt, hogy Magyarország a harmadik helyen végez az A csoportban. (A görögök aztán simán, 14-5-re verték az amerikaiakat, így ők az elsők a csoportban, az olaszok a másodikok.)

– Mindkét csapat győzelemre játszott, ez tisztán látható volt – kezdte az értékelést Märcz Tamás szövetségi kapitány. – Szerintem mi jóval közelebb álltunk hozzá, ha a mérkőzés összképét nézzük. Nagyon tetszett a védekezésünk, és az a tűz is, ahogyan egymásért és a csapatért harcoltak a játékosok, ugyanakkor az emberelőnyös szituációk sajnos még mindig nem ülnek úgy, ahogyan én azt elképzelem.

Märcz Tamás nem kívánt abba bocsátkozni, hogy a negyeddöntőben melyik ellenfél lenne a legkedvezőbb, csak a saját csapatával foglalkozik.

– Egyik csapat sem jön majd feltett kézzel… A csúcsformát amúgy is a negyeddöntőre terveztük, ezért bízom benne, hogy két nap múlva már nemcsak védekezésben, hanem a játék minden elemében ott tartunk majd, ahol szeretnénk – jelentette ki a kapitány.

A csoport, 5. (utolsó) forduló:

Magyarország–Olaszország 5-5 (2-1, 2-1, 1-1, 0-2)

magyar gólszerzők: Varga 3, Jansik, Angyal 1-1

Görögország–Egyesült Államok 14-5.

Az A csoport végeredménye: 1. Görögország 9 pont, 2. Olaszország 8, 3. Magyarország 7. 4. Egyesült Államok 4, 5. Japán 2, 6. Dél-Afrika 0.

Később eldőlt, hogy válogatottunk a horvátokkal találkozik a negyeddöntőben. A horvát együttes hétfőn a csoportelsőség reményében csapott össze a spanyol csapattal, amely azonban 8-4-re diadalmaskodott és megőrizte százszázalékos mérlegét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.