Horváth Ferenc előre megmondta, Gazdag lesz a nyerőember

Horváth Ferenc irányításával a Honvéd megszerezte első győzelmét, 2-1-re nyert a Puskás Akadémia vendégeként. A kétgólos Gazdag Dániel volt a nyerőember, aki Hidi Patrik hibáit is ellensúlyozta.

Magyar Nemzet
2021. 02. 27. 18:56
null
Horváth Ferenc és Gazdag Dániel. A Kispest vezetőedzője és az NB I gólkirály-jelöltje Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hiszek benne, hogy ha ugyanebben a szellemben futballozunk és dolgozunk az edzéseken, akkor átfordulhatnak a dolgok! Ez pedig nemcsak a tabellán elfoglalt helyezésünk, hanem a hit miatt is fontos lenne. Persze az is igaz, hogy csak másfél hete dolgozunk együtt, az ember azonban türelmetlen, a csapat és én is szeretném, hogy most már legyen eredménye a munkának, főleg, mert érezzük, hogy jó úton járunk – nyilatkozta a Honvéd honlapjának Horváth Ferenc, a kispestiek vezetőedzője a zalaegerszegi kupameccs után, a Puskás Akadémia elleni bajnokira hangolva.

A hiten, a jó munkán felül a Honvéd vezetőedzője bátor taktikai húzásokkal is igyekezett hozzájárulni ahhoz, hogy a Honvéd az ő irányításával a harmadik meccsén – első nekifutásra a Fraditól kapott ki – végre nyerjen, de legalább döntetlent érjen el. Egyszerre Nagy Dominikot és Zsótér Donátot is a kezdőcsapatba nevezte – ők Pisont Istvánnál inkább csak csereként jutottak szóhoz –, Gazdag Dánielből pedig középcsatárt faragott. A Honvéd egyértelműen támadószellemben, 4-1-4-1-es felállásban futballozott.

S ha már hit és elszántság, Horváth Ferenc aligha fogja megdicsérni Hidi Patrikot a Puskás Akadémia első góljáért. Knezevicnek, tudjuk, jó bal lába van, de azért annyira nem, hogy egy első osztályú labdarúgó a testi épségét féltse vele szemben. Hidi ezt tette. A rutinos horvát játékos úgy 25 méterről végezhetett el szabadrúgást, a bal oldalról, Tujvel érthetően csupán három emberből állított sorfalat. Ám Hidi kislány módjára kifordult és behúzta a nyakát – hát persze, hogy rajta pattant meg úgy a labda, hogy védhetetlenül perdült a hálóba.

Aztán Hidi az üres kapura ívelhetett, de az egyik védőt találta telibe. Pedig néhány éve Davide Lanzafame azt mondta, ő a Honvéd legjobb játékosa.

Ha neki nem is ment a játék, Gazdag megmentette a Honvédot. Tamás Krisztián remek bal oldali beadásából bólintott a hálóba, így a vendégek még az első félidőben egyenlítettek. Az edző és a csapat közötti jó viszony bizonyítékaként a gól után Gazdag kiszaladt Horváth Ferenchez ünnepelni.

A másodikban aztán a győzelmet is megszerezték. Ismét Hidi volt a főszereplő és persze Berke játékvezető, aki Urblík belépőjénél meglehetősen szigorúan ítélt büntetőt, noha a felcsúti játékos csak belépett Hidi két lába közé. A 11-est mindenesetre Gazdag bevágta a léc alá.

Ezzel 2-1-re nyert a Honvéd, s megszerezte az első győzelmét Horváth Ferenc irányításával.

– Nagyon reméljük, ezzel megjön az önbizalmunk, s elindulunk felfelé – nyilatkozta boldogan a meccs hőse, aki az első gólja ünneplésének hátteréről is mesélt: – Horváth Ferenc a tegnapi edzésen azt mondta, én leszek a nyerő ember.

Horváth Ferenc és A jós és a jóslat beteljesítője
Fotó: Nemzeti Sport/Örök Attila

- Jól játszottunk, a második fordulóban a Puskás egyáltalán nem talált rajtunk fogást. Megérdemelt győzelmet arattunk – értékelte Horváth Ferenc a meccset, s mint mondta, kedden újabb feladat vár a csapatára. Az MTK ellen.

Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 1-2

Gólszerzők: Knezevic (18.), illetve Gazdag (33., 71. – utóbbi 11-esből)

NB I, 23. forduló:

Péntek:

Diósgyőr–Mezőkövesd 2-2

Szombat:

Budafok–Kisvárda 2-0

Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 1-2

MTK–Ferencváros 19.30

Vasárnap:

Paks–Újpest 14.30

ZTE–Mol Fehérvár 17.00

Az M4 Sport valamennyi találkozót élőben közvetíti.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.