Rajt a női póló braziljai ellen

Minden rosszban van valami jó; az összes labdajátékot beleszámítva a világ alighanem legerősebb csapata, az Egyesült Államok válogatottja ellen kezd ma 18.30 órakor (tv.: Duna World) Magyarország női vízilabda nemzeti együttese a Duna Arénában esedékes világliga-szuperdöntőben. Hogy ebben mi a jó? Ennél már csak könnyebb ellenfelek következnek…

Ch. Gáll András
2019. 06. 04. 17:32
Szilágyi Dorottya
Szilágyi Dorottya kihagyhatatlan a válogatottból Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért annyira nem veszélyes a helyzet. Nyugodtan kikaphatunk az amerikaiak­tól, a kiesés akkor sem fenyegeti Bíró Attila szövetségi kapitány alakulatát, mert a két négyes csoportból (Hollandia, Ausztrália, Olaszország, Kína, illetve Egyesült Államok, Oroszország, Magyarország, Kanada) mindenki továbbjut, csak annyi a tét, hogy a keresztbejátszásnál a csoportelsők a másik társaság negyedik helyezettjét kapják, és így tovább.

Az Egyesült Államok minden létező címet véd – kivéve természetesen az Európa-bajnokit –, az oroszok a legutóbbi Eb ötödik helyezettjei, eggyel mögöttünk, Kanada pedig a mumusunk: még jól emlékszünk a 2017-es budapesti vb-n a negyeddöntőben elszenvedett 6-4-es, fájó vereségre.

– Egy hétig a montenegrói Herceg Noviban készült a keret, majd utána egy hétig a Duna Arénában, együtt az amerikaiakkal – szolgált friss információkkal a szövetségi kapitány.

– Adam Krikorian, a jenkik szakvezetője, ha lehet, még erősebb csapatot hozott Pestre, mint két éve a vb-re. Akik a brazilok a futballban, azok az amerikaiak a női pólóban. Itt van a világ legjobbjának tartott Maggie Steffens és Jamie Neushul, előbbi tavaly játszott az UVSE-ben, utóbbi idén.

Bőséges mezőnyből merít kollégám, több ezer pólósból, akik rendszerint úszóként kezdték. Nekem húsz, huszonöt válogatott szintű játékosom van, közülük kell válogatnom.

Szilágyi Dorottya kihagyhatatlan a válogatottból
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Amúgy szerencsénk van, hogy egy csoportba kerültünk az amerikaiakkal, mert a másik ágról szerintem bárkit legyőzhetünk. De szép is lenne, ha ismét találkoznánk Steffensékkel, de már csak a vasárnapi döntőben!

Az oroszokkal szerdán 20.15-kor, Kanadával csütörtökön 18.30-kor játszunk, pénteken a negyeddöntők, szombaton az elődöntők következnek, majd vasárnap 20.15-kor a finálé, reményeink szerint magyar érdekeltséggel.

Bíró Attila 15 tagúra szűkítette a keretet, amelyből minden meccsre 13 játékos nevezhető.

A jelöltek, kapusok: Gangl Edina, Kasó Orsolya; mezőnyjátékosok: Csabai Dóra, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Gyöngyössy Anikó, Horváth Brigitta, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Parkes Rebecca, Szilágyi Dorottya, Szücs Gabriella, Vályi Vanda.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.