A Real Madrid már fizetne, csak vigye el valaki a púpját

Sajtóhírek szerint a Real Madrid úgy döntött, mégsem kér 24 millió eurót Gareth Bale-ért, ráadásul állná a walesi szélső csillagászati fizetésének az ötven százalékát, hogy a bér se riassza el a lehetséges kérőket. A Tottenham és a Manchester United érdeklődött a csatárért a legélénkebben, ám a londoni klub csak akkor szállhat versenybe érte, ha igaz a madridi döntésről szóló hír.

Magyar Nemzet
2020. 09. 10. 14:30
BALE, Gareth
Madrid, 2018. január 21. Gareth Bale, a Real Madrid játékosa ünnepli a Deportivo La Coruna együttese ellen szerzett gólját a spanyol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában játszott mérkõzésen a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2018. január 21-én. A címvédõ madridi csapat 7-1-re gyõzött. (MTI/EPA/Rodrigo Jiménez) Fotó: Rodrigo Jiménez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb fejezet nyílhat a már hosszú idő óta húzódó történetben, amelynek főszereplője a Real Madrid és Gareth Bale. A spanyol bajnok walesi szélsője régóta púp a klub hátán, hiába szerzett szenzációs gólt két éve a Bajnokok Ligája döntőjében, a csapatban alig jut szóhoz, és minden egyes átigazolási időszakban terítékre kerül a távozása.

 

Tavaly egy kínai klub, a Csiangszu Szuning vitte volna, ám fizetni nem akart érte, ezért a madridiak nemet mondtak az ajánlatra, más kérők pedig azért nem álltak sorban a klubszékház kapuja előtt, mert nem tudják kifizetni a 31 éves futballista fizetését.

A Telegraph szerint ezt a gondot akarja most megoldani a Real Madrid, miután Gareth Bale az utóbbi egy évben zömmel kispadozott, és csak csereként állhatott be, ha egyáltalán beállhatott. Zinedine Zidane vezetőedző nem titkolja, hogy legfeljebb ugyanez a szerep várhat rá a hét végén kezdődő bajnoki idényben is. A megoldás az, hogy a klub fizetne is, csak vigyék el a walesi támadót. Ez úgy történne, hogy a játékjogáért nem kérne pénzt, ráadásul állná a csillagászati fizetés ötven százalékát.

A spanyol Marca szerint ez megélénkítheti a két angol klub, a Tottenham és a Manchester United érdeklődését, ők ketten játszottak el ugyanis a legkomolyabban Bale szerződtetésének a gondolatával. A Daily Mail korábban azt írta, a Real Madrid mintegy 24 millió eurót remélt a szélső eladásáért, ám könnyen lehet, hogy tényleg lemond erről az összegről az ügy lezárása érdekében. Eddig egyébként az angol sajtó arról is írt, hogy a két kérő közül csak a Manchester United büdzséjébe férhetett volna bele Bale fizetése, a Tottenham nem engedhetné ezt meg magának, ám az új változat új lehetőségeket teremt.

A játékos a héten visszatért Madridba – a válogatottban végigjátszotta a Bulgária ellen 1-0-ra megnyert mérkőzést Cardiffban –, ám gond van a térdével, ezért egyelőre nem edzett a csapattal, csak külön dolgozott a klub konditermében, és várja a megoldást a bizonytalan jövőjére.

Ha a Telegraph értesülése helytálló, akkor hamarosan létrejöhet a megegyezés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.