Rebrov: Nem beszélhetünk csak Ronaldóról, ott van Morata is

Előbb kicsit eltévedt a Ferencváros küldöttsége a Juventus stadionjában, majd megtartotta a holnapi Bajnokok Ligája mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. Szergej Rebrov edző és Isael válaszolt a magyar újságírók kérdéseire Torinóban.

Szalay Attila (Torino)
2020. 11. 23. 19:20
Rebrov
Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetõedzõje büszke a csapatára Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisebb közjátékkal indult a Ferencváros sajtótájékoztatója. Ahogy az a Juventus médiaeseményén is volt korábban, az újságírók a stadion sajtópáholyában várakoztak, ám Szergej Rebrov és Isael véletlenül nem a konferenciaterembe mentek, hanem fel a lelátóra az újságírókhoz, akiktől pont, hogy el akarták különíteni őket. Hiába győzködték őket a maradásról a családiasabb hangulat miatt, végül mégis lesétáltak az elzárt szobába, és maradt a kihangosítón tolmácsolt kérdezz-felelek.

– Nem beszélhetünk csak Ronaldóról, ott van Morata, aki két gólt lőtt az első meccsen Budapesten, és ott vannak a többiek – reagált Szergej Rebrov arra a felvetésre, mennyire kell tartania a Ferencvárosnak az utóbbi három fordulóban a Serie A-ban öt gólt szerző portugál klasszistól. – A Juventus nagyon nagy nevekből áll, rendkívül erős csapat, amelynek tagjai támogatják egymást. Az első meccsen könnyű gólokat kaptunk, ezeket el kell kerülnünk. Tiszteljük az ellenfelünket, de azért jöttünk, hogy futballozzunk. Ahogy korábban is elmondtam, az, hogy itt vagyunk a BL-ben, egy bónusz a Ferencvárosnak, hiszen senki sem garantálhatta, hogy eljutunk idáig. Jól akarjuk képviselni Magyarországot.

A Ferencváros edzője szűkszavúan válaszolt arra a kérdésre, hogy mit lehet tudni Botka Endréről és Sigér Dávidról, akiknek a Torinóba utazása a hírek szerint kérdéses volt. – Mindketten itt vannak velünk, nem értem, mi a probléma – felelte Rebrov.

A magyar csapat támadója, Isael kezdő volt a Juventus elleni budapesti meccsen, majd az ő helyére állt be Franck Boli, aki a Fradi szépítő gólját jegyezte. A brazil játékos most bízik benne, hogy újra pályára léphet a torinói csapat ellen. – Mindig is az volt az álmom, hogy a BL-ben játsszak, természetesen a Juventus stadionjában is nagy dolog futballozni – árulta el Isael. – Jobb lenne telt ház előtt játszani, de meg kell értenünk a helyzetet, és a szurkolók nélkül is küzdenünk kell, hiszen itt vagyunk a BL-ben.

Isael nem számít könnyebb feladatra azért, mert a Juventus védőgondokkal küszködik, a Magyar Nemzet kérdésére pedig azt is elmondta, fizikailag mennyire bírja a csapat a BL jelentette sorozatterhelést. – Ha futballista vagy, minden héten meccseket akarsz, azért dolgoztunk annyit, hogy részünk legyen ebben – fogalmazott Isael. – Az edző jól felkészített minket, nincsen gond az erőnlétünkkel, én személy szerint is jó formában érzem magam.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.