Rod Stewart is kiszurkolta Rómában

Az olasz fővárosba kilencezer skót szurkoló utazott el, köztük a rocklegenda Rod Stewart, aki a Lazio elnökével, Claudio Lotitóval és kabalájával, egy élő sassal is összeállt egy közös fotóra.

2019. 11. 09. 14:00
null
A skót rocklegenda az olasz klub elnökével és az élő kabalájával Forrás: UEFA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két fordulóval a csoportkör zárása előtt az Európa-liga 48 csapatos mezőnyéből öt együttes – a Sevilla (A csoport), a Basel (C cs.), a Celtic (E cs.), az Espanyol (H cs.) és a Manchester United (L cs.) – biztosította be a helyét az egyenes kieséses folytatásban. A legjobb 32 között a tizenkét csoport első és második helyezettje mellett a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikja játszik majd. A Sevilla a második számú nemzetközi kupasorozat specialistája, 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban is megnyerte a sorozatot, és most egyedüliként százszázalékos mérleggel, tizenkét pontjával már a csoportelsőségét is véglegesítette. Az andalúziai alakulat csütörtökön 5-2-re nyert a luxemburgi Dudelange vendégeként.

A további már biztos továbbjutók közül a Basel a Getafét 2-1-re, az Espanyol a Ludogorecet 6-0-ra, a Manchester United a Partizan Beogradot ­3-­0-ra verte egyaránt otthon, a Celtic pedig idegenbeli bravúrral, a Lazio otthonában aratott 2-1-es sikerrel ért révbe, 0-1-ről fordítva. A római Olimpiai Stadionban a francia Olivier Ntcham gólja a 95. percben döntött.

A skót rocklegenda az olasz klub elnökével és az élő kabalájával
Fotó: UEFA

Az olasz fővárosba kilencezer skót szurkoló utazott el, köztük a rocklegenda Rod Stewart, aki a Lazio elnökével, Claudio Lotitóval és kabalájával, egy élő sassal is összeállt egy közös fotóra, a meccs után pedig azt mondta: Celtic-drukkerként ez volt az egyik legjobb nap az életében.

Ami a magyar érdekeltségű csapatokat illeti, a B csoportban a Kádár Tamást sérülés miatt nélkülöző Dinamo Kijev 1-1-es döntetlent ért el az éllovas Köbenhavn otthonában, és a dánokhoz hasonlóan hatpontos. A kvartett másik meccsén az előző forduló óta edzőváltáson átesett Lugano otthon 0-0-t játszott a Malmővel. A svájci gárdában Holender Filip és Vécsei Bálint is kezdőként lépett pályára – előbbit a 81. percben lecserélték –, Kecskés Ákos végig a kispadon ült. A Malmőnek öt, a negyedik helyen álló Luganónak két pontja van. A K csoportban a Slovan Bratislava úgy kapott ki 1-0-ra a ­Wolverhampton otthonában, hogy az angolok gólja a 92. percben született. A négy pontjával harmadik szlovák együttesben Holman Dávid a kispadról nézte a mérkőzést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.