Roger Federer és Babosék párosa is kiesett

2019. 09. 05. 8:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem rendeznek a US Openen Federer–Nadal álommérkőzést. A 38 éves, 20-szoros Grand Slam-bajnok tegnap hajnalban szettelőnyről kapott ki a bolgár Grigor Dimitrov ellen a férfi egyes negyeddöntőjében. – A hátamat, a nyakamat kellett ápolni, de tudtam játszani, eszembe sem jutott feladni. De ez Grigor pillanata, nem a testemé. Ő nagyon jól játszott, ami nem is lepett meg, erre számítottam – mondta Federer a sajtótájékoztatón. Dimitrov ellenfele az orosz Danyiil Medvegyev lesz az elődöntőben. A 23 éves orosz az előző körben a világelső Novak Djokovicsot búcsúztató Stan Wawrinkát győzte le.

Szélsebesen robog 24. Grand Slam-győzelme felé Serena Williams, az amerikai „nagyasszony” csak egy játékot engedélyezett a kínai Vangnak a negyeddöntőben. A svájci Belinda Bencic pályafutása során először jutott elődöntőbe Grand Slam-tornán, miután két szettben nyert a horvát Donna Vekic ellen. A 22 éves játékos a négy között a kanadai Bianca Andreescuval vagy a belga Elise Mertensszel találkozik. Nincs már magyar szereplő az év utolsó Grand Slam-versenyén: a tegnap hajnalban lejátszott mérkőzésen búcsúzott az első helyen kiemelt Kristian Mladenovic kettős. A magyar, francia duó három játszmában kapott ki a Viktorija Azarenka, Ashleigh Barty párostól.

US Open, érdekesebb eredmények. Férfi egyes, negyeddöntő: Dimitrov (bolgár)–Federer (svájci, 3.) 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2, Medvegyev (orosz, 5.)–Wawrinka (svájci, 23.) 7:6 (8-6), 6:3, 3:6, 6:1. Női egyes, negyeddöntő: Szvitolina (ukrán, 5.)–Konta (brit, 16.) 6:4, 6:4, S. Williams (amerikai, 8.)–Vang (kínai, 18.) 6:1, 6:0, Bencic (svájci, 13.)–Vekic (horvát, 23.) 7:6 (7-5), 6:3. Női páros, negyeddöntő: Azarenka, Barty (fehérorosz, ausztrál, 8.)–Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.) 2:6, 7:5, 6:1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.