Kamion hozza Budapestre Cristiano Ronaldo luxusát az Eb idejére

A június 11-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon a címvédő portugálok és a világbajnok franciák két-két mérkőzést játszanak Budapesten, és a Nemzeti Sport információi szerint a magyar fővárosban állítják fel a főhadiszállásukat.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 04. 17. 12:40
CRISTIANO RONALDO
Oeiras, 2020. október 13. A Portugál Labdarúgó-szövetség által közreadott képen Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott játékosa szobájának erkélyén, Oeirasban 2020. október 13-án, a válogatott edzése alatt. A szövetség bejelentette, hogy Cristiano Ronaldo megfertõzõdött az új koronavírussal, és bár tünetmentes, nem játszhat a Svédország elleni esti lisszaboni mérkõzésen a labdarúgó Nemzetek Ligájában. MTI/EPA/Portugál Labdarúgó-szövetség/Diogo Pinto Fotó: MTI/EPA/Portugál Labdarúgó-szövetség/Diogo Pinto

A június 11-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon a címvédő portugálok és a világbajnok franciák két-két mérkőzést játszanak Budapesten, és a Nemzeti Sport információi szerint a magyar fővárosban állítják fel a főhadiszállásukat.

Budapestre költözik. Persze csak átmenetileg: a Nemzeti Sport információi szerint a portugál és a francia válogatott is a magyar fővárosban alakítja ki a bázisát a június 11-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörében. A lap úgy tudja, Cristiano Ronaldo a társaival együtt a margitszigeti Grand Hotelben ver tanyát. A portugálok az első és a harmadik csoportmérkőzésüket játsszák a Puskás Arénában, a másodikat Münchenben, így Budapesten rendezkednek be, és csak a Németország elleni meccsre utaznának a bajor városba – a Margitszigetről indulva és oda visszaérkezve.

Fernando Santos kapitány kérése volt, hogy a repülőtér és az edzéslehetőség is minél közelebb legyen a szállodához,és így a Vasas angyalföldi stadionjában tréningezne a címvédő. A terv szerint külön kamion szállítja a hotelbe Cristiano Ronaldo személyes felszerelését: a neki tervezett, optimális pihenést biztosító matractól a nagy képernyős televízióig mindenben a megszokott tárgyak veszik majd körül a Juventus világsztárját.

 

Cristiano Ronaldo a szállodákban is szereti megteremteni az otthoni körülményeket
Fotó: MTI/EPA/Portugál Labdarúgó-szövetség/Diogo Pinto

 

Ami pedig a franciákat illeti, ők az első Eb-mérkőzésüket Münchenben játsszák a németek ellen, és a jelenlegi terv szerint Didier Deschamps csapata a találkozó másnapján Németországból repül Magyarországra. Június 19-én a magyar válogatott ellen lép pályára Budapesten, június 23-án pedig az F csoport utolsó körében, a portugálok elleni kilencven perc a továbbjutásukról is dönthet. Hallani lehetett, a franciák esetleg a Mol Aréna Sóstóban tartanák meg edzéseiket, ezért (is) cserélik ki a stadion centerpályájának gyepszőnyegét – ebben az esetben az sem elképzelhetetlen, hogy Székesfehérvárhoz közeli szállást választanak.

– Egyelőre csupán annyit tudunk, hogy Didier Deschamps május tizennyolcadikán hirdet keretet – mondta a Nemzeti Sportnak Bernard Lions, a francia L’Équipe újságírója, aki a torna idején Budapesten tartózkodik majd. – Nyolc nappal később a Clairefontaine-ben található edzőbázison kezdődik a felkészülés, s ha a PSG BL-döntőt játszik, válogatott kerettagjai később csatlakoznak a válogatotthoz.

A franciákat elszállásolhatják a belvárosi Ritz-Carltonban, a budai Várban található Hilton Budapestben vagy a Duna-parton fekvő Marriott Hotelben.

Magyarok a hegyekben

A magyar válogatott programkerete már összeállt: szövetségi kapitány az Európa-bajnokság előtt Ausztriába viszi felkészülésre a válogatottat, hogy a játékosok a négy évvel ezelőtti franciaországi kontinenstornához hasonlóan a szomszédos ország hegyei között hangolódjanak. Az MLSZ már korábban megerősítette, a csapat június 4-én Ciprus, négy nappal később Írország legjobbjai ellen lép pályára, és június 15-én a portugálok elleni csoportmeccsel kezdi el az Eb-t. A válogatott Münchenben június 23-án játszik Németország ellen, akkor az Infinity Hotel vendége lesz.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.