Ronaldo két góllal melegített a Fradi elleni BL-meccsre + videó

Sima győzelemmel hangolt a Juventus az olasz labdarúgó-bajnokságban a Ferencváros elleni keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésre, a torinóiak 2-0-ra verték a Cagliarit. Mindkét találatot Cristiano Ronaldo jegyezte.

Magyar Nemzet
2020. 11. 21. 22:55
RONALDO, CRISTIANO
Cristiano Ronaldo mutatja: minden rendben. Vele, de nem a spanyol bajnoksággal Fotó: Luca Zennaro Forrás: MTI/EPA/ANSA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Serie A 8. fordulóját szombaton a Juventus–Cagliari mérkőzés zárta, és a kör előtt a két csapat nem is volt nagyon távol egymástól a tabellán. Ami a torinóiak „bűne”, hiszen a címvédő hét meccsen szerzett tizenhárom pontjával csak az ötödik helyet foglalta el, míg a szardíniai gárda – amely tavaly 14. lett a bajnokságban – tíz pontjával a 11. helyről várta az összecsapást; a csupán három pont különbség dacára a papírformát nézve azért az esélytelen nyugalmával.

A Juventus meccskerete így nézett ki, ami a keddi BL-csoportmérkőzés előtt a Ferencváros számára is fontos információ: Szczesny, Buffon, Pinsoglio – kapusok; De Ligt, Alex Sandro, Danilo, Cuadrado, Demiral, Di Pardo, Frabotta – védők; Chiesa, Rabiot, McKennie, Arthur, Bentancur, Bernardeschi, Portanova, Kulusevski – középpályások; Ronaldo, Dybala, Morata, Vrioni – csatárok. Azaz három nagy név hiányzott: Bonucci, Chiellini és Ramsey sérüléssel bajlódik.

Andrea Pirlo a következő kezdőcsapatot küldte pályára: Buffon – Cuadrado, Demiral, De Ligt, Danilo – Kulusevski, Arthur, Rabiot, Bernardeschi – Morata, Ronaldo. A holland De Ligt augusztusi vállműtétje után most tért vissza. S a Juventus nem adott esélyt a Cagliarinak, pedig remekül játszott, a portugál klasszis a 38. és a 42. percben is eredményes volt, az első játékrész után az ő két találatával vezetett 2-0-ra a torinói gárda.

Ronaldo első gólja:

 

Ez pedig Ronaldo második találata:

 

A 69. percben Moratát Dybala váltotta, Rabiot helyére pedig McKennie állt be, s az utolsó öt-hat percre Pirlo még három helyen változtatott: Arthur, Danilo és Kulusevski lement, s Bentancur, Alex Sandro és Chiesa lépett pályára. A jegyzőkönyvbe viszont Ronaldo mellé újabb gólszerzőt nem kellett beírni, maradt a 2-0. A Juventus 16 pontjával fellépett a tabella második helyére a Milan mögé, de vasárnap a Sassuolo, a Napoli és a Roma visszaelőzheti.

Serie A, 8. forduló:

szombat:

Crotone–Lazio 0-2

Spezia–Atalanta 0-0

Juventus–Cagliari 2-0

vasárnap:

Fiorentina–Benevento 12.30 (tv: Digi Sport1)

AS Roma–Parma 15.00 (tv: Digi Sport2)

Internazionale–Torino 15.00 (tv: Digi Sport2)

Sampdoria–Bologna 15.00

Verona–Sassuolo 15.00

Udinese–Genoa 18.00 (tv: Digi Sport1)

Napoli–Milan 20.45 (tv: Digi Sport1)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.