A magyar bérgyilkos hatodszor is lecsapott az MLS-ben

Az utóbbi másfél hét a magyar válogatottról, a portugálok, a franciák és a németek ellen vívott mérkőzésekről, a nagyszerű teljesítményről szólt. Közben az Európa-bajnokság árnyékában az észak-amerikai profi liga, az MLS is egy magyar labdarúgó játékát csodálja. Ő Sallói Dániel, a Kansas City futballistája, aki bombaformában játszik, sorra lövi a gólokat és adja a gólpasszokat. Erről a formáról, az Eb-ről és az álmairól is beszélt a Magyar Nemzetnek.

2021. 06. 26. 8:10
Salloi Daniel
KANSAS CITY, KANSAS - APRIL 23: Antonio Carlos #25 of Orlando City slide-tackles Daniel Salloi #20 of Sporting Kansas City during the Major League Soccer game at Children's Mercy Park on April 23, 2021 in Kansas City, Kansas. Jamie Squire/Getty Images/AFP (Photo by JAMIE SQUIRE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: JAMIE SQUIRE Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar bérgyilkos.

Ez csúszott ki a televíziós kommentátor száján, amikor magyar idő szerint csütörtök hajnalban Sallói Dániel a Kansas City első gólját szerezte a Colorado Rapids ellen. A 14. percben talált be egy jobb szélről érkező beadás után, amit hét méterről lőtt a kapuba olyan erővel, hogy a kapus csak beleérni tudott. Fél órával később újra lecsapott egy ravasz lövéssel, a 71. percben pedig már megelégedett az előkészítéssel, pontos gólpasszt adott.

– Nem tudom, honnan jött ez a becenév, hogy A magyar bérgyilkos, de már többször mondták, és egyáltalán nem bánom – nevetett a 24 esztendős támadó. – Minden becenév megtiszteltetés, hadd jöjjön, de csak az a fontos, hogy továbbra is rúgjam a gólokat.

Ebből pedig nincs hiány: a Kansas City tizenegy meccset játszott eddig az MLS jelenlegi idényében, és Sallói Dániel hat góllal és négy gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy együttese a második helyen állhasson a Nyugati konferenciában. A csapat húsz gólig jutott, tehát a magyar csatár a találatok felében játszott döntő szerepet, és ezt nem túlzás bombaformának hívni.

 

 

– Szerencsére az elején elkaptam a fonalat. Egy csatár számára ez rendkívül fontos, ha az elején szerez egy-két gólt, akkor megnő az önbizalma, magabiztossá válik, és ez hozza magával a többi találatot. Nekem sikerült már az első meccsen eredményesnek lennem, azóta megy nekem és a csapatnak is a játék, és a sportban ha jön ilyen hullám, akkor azt meg kell lovagolni.

Két éve az MLS egyik sztárjának számított, de az előző idény nagyon rosszul sikerült neki. Kimaradt a csapatból, nem sok lehetőséget kapott a bizonyításra, és még a távozás gondolata is megfordult a fejében.

– Kár lenne szépíteni, egész egyszerűen félretettek. A két idény közötti szünetben a télen nagyon sokat dolgoztam, és közben a távozáson is gondolkodtam. Élő szerződésem volt, tehát nem lett volna egyszerű, de az edzőnk, Vermes Péter marasztalt, megígérve, hogy kapok lehetőséget a bizonyításra. Már az első meccsen pályára léphettem, gólt szereztem, és azóta minden rendben van.

Az MLS mérkőzéseit újra telt házas stadionokban játszhatják, így végre visszatért a remek hangulat is a lelátókra. Sallói Dániel szerint ez különösen hazai pályán nagyszerű érzés, és a szurkolók nagyon sokat segítenek a csapatnak, ráadásul ez a játékosok népszerűségét is növeli.

– Nagyon élvezem az utóbbi hónapokat ebből a szempontból is. Szeretem az itteni embereket Kansasben, mert nagyon kedvesek, befogadók, és emiatt a várost már a második otthonomnak tekintem. Többször előfordult, hogy a kutyát sétáltattam az utcán, és lefékezett mellettem egy autó, és akik kiszálltak belőle, mind gratuláltak, fényképezkedtek velem. Szerintem minden sportoló vágyik a népszerűségre, nekem is jó érzés, örülök, hogy itt maradtam.

 

Sallói Dániel tizenegy forduló alatt hatszor várhatta eddig az ünneplő társakat gól után
Fotó: Twitter/Sporting Kansas City

 

A rosszul sikerült tavalyi év miatt Sallói Dániel szóba sem került, amikor összeállította a magyar válogatott keretét az ősszel a Nemzetek Ligája mérkőzései, valamint az Európa-bajnokság pótselejtezőire, és nem számolt vele a kapitány az Eb-re gondolva sem.

– Nincs bennem emiatt rossz érzés vagy harag, legfeljebb az elkeserítő, hogy rossz lett az időzítés, akkor lendültem nagyon jó formába, amikor Marco Rossinak már megvoltak az emberei az Európa-bajnokságra. Természetesen követtem a magyar válogatott szereplését, de olykor lemaradtam a meccsek egy részéről. Az időeltolódás miatt nálunk reggel nyolckor, tizenegykor és délután kettőkor láthatjuk az Eb mérkőzéseit, az első idején részben éppen vezetek az edzőpályára, a második alatt edzünk, a délután viszont zavartalanul telhet meccsnézéssel. Eleinte úgy volt, hogy a magyar válogatott mellett a franciáknak szurkolok majd, mert tőlük több játékost is nagyon szeretek, de komolyan megtetszettek az olaszok, fantasztikusan jó futballt játszanak. Kíváncsi vagyok, hogy az elődöntőbe eljut-e egy kisebb csapat, például a dánok, és esélyesnek tartom a belgákat is.

A legfontosabb természetesen a magyar csapat volt, amelynek a szereplése Kansasben is visszhangot kapott. A németek elleni meccset ráadásul jó időpontban rendezték, Sallói Dániel végig tudta nézni a Colorado Rapids elleni mérkőzés előtt.

– A barátaimmal folyamatosan cseteltem, nagyon szurkoltam, és sajnáltam, hogy a végén kicsúszott a csapat kezéből a megérdemelt győzelem. Ezután mentem a mi meccsünkre, és ahogy érkeztek a játékostársaim, mindegyikük gratulált, és dicsérték a magyar válogatottat. Ebből is látszik, ott vagyunk a világ labdarúgásának a térképén. A válogatottság nekem is nagy álmom, remélem, hogy a formám sokáig ilyen marad, és legközelebb én is részese lehetek a csapat sikereinek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.