Filmekből tanulta szép gólja mozdulatát Sallói Dániel + videó

Góllal és gólpasszal segítette Sallói Dániel amerikai klubját, a Sporting Kansas Cityt 3-1-es győzelemhez a San Jose Earthquakes otthonában az MLS hatodik fordulójában. Jó formában kezdte az idényt a 24 éves magyar szélső, aki elegáns mozdulattal talált a kapuba, s erről szót is ejtett a meccs után.

Magyar Nemzet
2021. 05. 23. 10:16
null
Sallói Dániel tizenegy forduló alatt hatszor várhatta eddig az ünneplő társak gól után Forrás: Sporting Kansas City / Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába vezetett a San Jose Earthquakes, a Sporting Kansas City fordítani tudott, és ebben főszerepet játszott Sallói Dániel. Előbb gólpasszt adott a mexikói Alan Pulidónak, amellyel már 2-1-re vezetett a csapata, majd a 75. percben maga is betalált, a tizenhatos vonaláról szép mozdulattal tekert a kapuba, miután a védők elaludtak és nem léptek ki rá.

– Sokat dolgozom ezeken a helyzeteken, és nem csak a pályán. Filmeket nézek – mesélte Sallói Dániel klubja honlapján. – Felvételeket tanulmányozok arról, más játékosok hogyan oldják meg ezeket a szituációkat. Ezek ott vannak a fejemben, és ez fontos, mert egy ilyen helyzetben egyből tudom, hogy pontosan mit akarok csinálni. Remélem, még sok hasonló lövésem lesz, mert ráéreztem a mozdulatra.

Sallói Dániel remek formában kezdte az amerikai idényt, hiszen hat forduló alatt már három-három gólt és gólpasszt számlál. Mint ismert, 2018-ban robbant be a Kansasben, amelyben akkor huszonkilenc bajnokin tizenegy gólt és nyolc gólpasszt hozott össze, az elmúlt két évben ugyanakkor közel sem volt ilyen eredményes, sőt, tavaly mindössze öt bajnokin lépett pályára. Úgy tűnik, véget ért a rossz periódusa.

Az MTK-tól májusban az Egyesült Államokba szerződő Schön Szabolcs a harmadik bajnokiján is csereként, ezúttal a 84. percben lépett pályára az FC Dallasban a Real Salt Lake ellen 2-2-re végződő meccsen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.