Sallóiéknak nem volt szerencséjük Disney Worldben

Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City úgy kapott ki 2-1-re, hogy a 91. percben még 1-0-ra vezetett.

Magyar Nemzet
2020. 07. 13. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City úgy kapott ki 2-1-re első mérkőzésén az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) rendhagyó szezonzáróján a Minnesotától, hogy a 91. percben még 1-0-ra vezetett. A 74. perctől emberelőnyben lévő Minnesota egyenlítését a 92. percben öngól jelentette, majd a 97. percben a győzelmet érő találatot is megszerezte az együttes. A magyar légióst a 94. percben cserélték be, két társával együtt. (A kezdés előtt itt is térden állós bohóckodást rendeztek…)

A pandémia miatti kényszerszünetet követően a bajnokság alapszakasza – amely márciusban, mindössze két forduló után szakadt félbe – közel négy hónap után, múlt szerdán folytatódott az orlandói Disney World szórakoztató-központban zajló tornával. (Ahol hamarosan az NBA küzdelmei is folytatódnak.)

Sallóiék meccse Orlandóban
Fotó: Sportingkc.com

A csapatokat hat csoportra osztották, az együttesekre 16 játéknapon három csoportmérkőzés vár, amelyek beleszámítanak az alapszakaszba. Az FC Dallas és a Nashville FC a túl sok koronavírusos eset miatt nem indulhatott el. A csoportokból 16 gárda jut az egyenes kieséses rájátszásba, melynek győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájában. A döntőt augusztus 11-én rendezik, a torna összdíjazása 1,1 millió dollár. A Sporting Kansas City legközelebb a pénteki játéknapon lép pályára, és a Colorado Rapids gárdájával találkozik, amely szintén vereséggel kezdett a D csoportban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.