Schön szép góllal törte meg a csapatát sújtó átkot

A labdarúgó NB I 26. fordulójában az MTK azt a Zalaegerszeget fogadta, amelynek ebben a bajnokságban még gólt sem rúgott. Schön Szabolcs a nevéhez illően szép góllal megtörte ezt az átkot, majd Mezei tizenegyesből is betalált, Prosser is gólt szerzett a hosszabbításban, és az MTK 2-0-ra győzött.

Magyar Nemzet
2021. 03. 13. 18:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyeretlenek csatája – az MTK az utóbbi négy, a Zalaegerszeg három fordulóban maradt győzelem nélkül, ami elsősorban az utóbbinak fájhat jobban. A ZTE a tizedik helyen állva várta ezt a kört, tehát komolyan fenyegeti a kiesés, a házigazdája viszont mondhatni, biztonságos pozícióban helyezkedik el. Egyébként az MTK-n kisebb átok ül a Zalaegerszeg ellen, mert csak az egerszegiek kapujába nem tudott még betalálni ebben a bajnokságban.

Eleinte úgy látszott, ez az átok nem is törik meg. Az első tíz perc a vendégek nyomasztó fölényét hozta, ám utána szinte varázsütésre változott a kép, és a hazai együttes vette át az irányítást. Akadtak is kisebb helyzetei, ám a ZTE szurkolóit nem kerülgette a frász az MTK támadásai láttán. A szünet után is így maradt ez sokáig, egész pontosan a 67. percig, amikor is Schön Szabolcs a saját térfeléről indulva kapott indítást, Kálnoki-Kis rosszul helyezkedett, Schön egyedül vezethette rá a labdát Demjénre, elhúzta a kapus mellett, majd az ötösről ballal az üres kapuba passzolt – 1-0.

Élénkebbé vált a Zalaegerszeg, egy nagy lehetősége akadt nem sokkal a gól után, ám Kálnoki-Kis közelről a kapu fölé bombázott. A hajrában Koszta lövését védte bravúrral az MTK kapusa, Lesják a kapufát is eltalálta, ám végül nem a ZTE, hanem a házigazda szerzett újabb gólokat. A 90. percben Babati szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig Mezei a hálóba bombázta – 2-0. A hosszabbítás utolsó percében pedig Prosser cselezgetett a vendégek tizenhatosán belül, végül a lövése után a labda a bal kapufa tövéről Demján kapus hátára pattant, onnan pedig a gólvonal mögé csurgott – 3-0.

Az MTK ezzel a győzelemmel megerősítette a negyedik helyét a tabellán, a ZTE maradt tizedik, ám ha a Budafok vasárnap csak egy pontot is szerez, az egerszegiek visszacsúsznak egyet, ami már kiesést jelentő pozíció.

 

NB I, 26. forduló

Újpest–Kisvárda 3-0 (3-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Erdős. Gólszerző: Beridze (11., 35.), Croizet (14.)

MTK–Zalaegerszeg 3-0 (0-0), Új Hidegkuti Stadion, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Schön (67.), Mezei (11-esből 90.), Prosser (93.)

További mérkőzések. Szombat: Diósgyőr–Bp. Honvéd 19.30 (M4 Sport). Vasárnap: Mezőkövesd–Budafok 14.05 (M4 Sport+), Ferencváros–Paks 17.00 (M4 Sport), Puskás Akadémia–Mol Fehérvár 19.15 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.