Az Újpest már az első félidőben elintézte a Kisvárdát

A labdarúgó NB I 26. fordulójának az első mérkőzésén a vártnál simább hazai győzelem született: az Újpest már az első félidőben 3-0-ra vezetett a Kisvárda ellen. A szünet után már a lilák is visszafogottabban futballoztak, de a sikerük egy pillanatig sem forgott veszélyben.

2021. 03. 13. 16:33
UTE-Kisvárda
Budapest 20210313 Labdarśg‡s NBI UTE-Kisv‡rda Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen magyarosított az Újpest. Kedden a Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-meccsen kizárólag külföldi futballistákat tett a kezdőbe Michael Oenning vezetőedző, aki most engedékenyebb volt a honfitársainkkal, és kettőnek is bizalmat szavazott, a kapuba Dávidot, a csatársorba pedig Stieber Zoltánt állította be. Igaz, Supka Attila sem a magyar fiatalokra építi a Kisvárdát, nála is kapuban kapott egy magyar lehetőséget, ő Dombó Dávid, és Ötvös Bence képviselte még az országot a vendégeknél.

Sok gól nem ígérkezett a két csapat találkozóján, egyikük sem a sziporkázó támadójátékáról híres. A Kisvárda például az ezt megelőző 25 fordulóban mindössze 23 gólig jutott, ami 0,92-es, lehangoló átlag, igaz, legutóbb, tavaly szeptemberben Újpesten 4-2-re a ők győztek, és az volt az egyetlen eset a mostani bajnokságban, amikor egy meccsen négyszer találtak be az ellenfelüknek.

Ezúttal hamar eldőlt, hogy nem döntik meg a rekordjukat, az házigazdák ugyanis ellentmondást nem tűrően kezdtek futballozni. Letámadták a vendégeket, akik, mire felocsúdtak a meglepetésükből, már kétgólos hátrányba kerültek. A 11. percben Croizet tudott megindulni a jobb oldalon, nem volt lesen, majd a középen felzárkózó Beridzének passzolta a labdát, aki öt méterről nem hibázott – 1-0. Három perccel később Croizet maga oldotta meg a helyzetet, ráadásul gyönyörűen: a jobb oldalon cselezgetett, majd a tizenhatos sarkától kicsit beljebbről ballal mesterien csavarta el a labdát a a kapu jobb oldalába – 2-0.

 

A Kisvárda próbált éledezni, de nagyon vérszegény teljesítményt nyújtott. A 35. percben pedig már felsejlett számára a kiesés is, ekkor három a kettő ellen tudott megindulni az Újpest, Stieber Croizetnak passzolt, ő pedig tovább a bal oldalt felfejlődő Beridzének, aki a kapu közelébe érve ellőtte a labdát Dombó mellett a bal alsó sarokba – 3-0.

 

Volt okuk az ünneplésre az újpesti játékosoknak
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

 

A 43. percben Supka Attila kettőt is cserélt, de lényegében cserélhetett volna tizenegyet is, ez már csak a veszett fejsze nyele volt. Úgy is, hogy a folytatásban az Újpest kényelmesebbre vette a tempót, nem tett jót a mérkőzésnek és a saját játékának sem a háromgólos előny. Az Újpest ezzel a három ponttal fellépett a hatodik helyre, a Kisvárda lejjebb csúszott a nyolcadikra, a meccsenként gólátlaga pedig már csupán 0,88 – erre aligha lehet büszke.

NB I, 26. forduló

Újpest–Kisvárda 3-0 (3-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Erdős. Gólszerző: Beridze (11., 35.), Croizet (14.)

További mérkőzések. Szombat: MTK–Zalaegerszeg 17.00 (M4 Sport), Diósgyőr–Bp. Honvéd 19.30 (M4 Sport). Vasárnap: Mezőkövesd–Budafok 14.05 (M4 Sport+), Ferencváros–Paks 17.00 (M4 Sport), Puskás Akadémia–Mol Fehérvár 19.15 (M4 Sport)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.