Szergej Rebrov: A ZTE ennél többre hivatott

A zalaegerszegi 1-1-es döntetlen után az FTC vezetőedzője és több bravúrt bemutató kapusa, Dibusz Dénes is sportszerűen elismerte, hogy a hazaiak megérdemelték az egy pontot.

2020. 03. 08. 9:02
null
Rebrovra kivetették a hálójukat a törökök Fotó: Török Attila/NSO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zalaegerszegi 1-1-es döntetlen után az FTC vezetőedzője, Szergej Rebrov és több bravúrt bemutató kapusa, is sportszerűen elismerte, a ZTE megérdemelte az egy pontot, sőt játéka alapján előrébb kellene állnia a tabellán.

A Fradi könnyen nagyobb bajba is kerülhetett volna, ha Stieber lövésénél Lovrencsics kezezése miatt Karakó játékvezető 11-est ítél.

Szergej Rebrov erre az esetre nem tért ki a nyilatkozatában:

– Nagyon nehéz volt a mai meccs, sajnos itt hagytunk két pontot. Minden ZTE elleni mérkőzésünk nehéz volt ebben a szezonban, véleményem szerint sokkal jobb helyezést érdemelne meg a tabellán ellenfelünk. Elemeznünk kell a hibákat és az okokat, hogy miért nem sikerült ma nyernünk – mondta a Fradi.hu-nak.

Az FTC vezetőedzője részben kitért a halványabb teljesítmény okaira – a sérülés miatt hiányzókra –, valamint a csapata előtt álló feladatokról is beszélt:

– Minőségi játékosaink hiányoztak ma. Két kezdő támadó játékosom és két belső védőm sem volt ma bevethető, utóbbiból az egyik már fél éve nem áll a rendelkezésünkre.

Rebrov Zubkovra és Isaelre, valamint Frimpongra, Dvalira utalt, ráadásul Otigba sem volt teljesen egészséges, ezért csak a kispadra ült le.

– Ettől függetlenül jó pozícióban vagyunk a bajnoki címért folytatott harcban, kielemezzük a hibáinkat, és megyünk tovább. Sok most a sérültünk, de ebben a helyzetben is együtt kell maradnunk és továbbmennünk a bajnoki címért folytatott harcban – tette hozzá az ukrán tréner.

Bizony a Fradi nem hullajthat több pontot, hiszen a Fehérvár egy pontra megközelítette.

– Fontos lett volna a szombati találkozót megnyerni, de sajnos nem sikerült megtartani az előnyünket – ezt már az ismét bravúrok egész sorát bemutató Dibusz Dénes mondta.

– A második félidőben volt egy nagyon nagy helyzetünk, de Varga Roland lövése kijött a kapufáról. Sajnos el kell ismerni, hogy a helyzetek alapján megérdemelt a Zalaegerszeg pontszerzése, ellenfelünk jól játszott, főleg a második félidőben komoly erőket mozgósított az egyenlítés érdekében. Le kell vonni a tanulságokat, aztán holnaptól már a következő feladatra kell koncentrálnunk, hiszen a jövő heti mérkőzést meg kell nyerni otthon.

Az FTC 2020. március 14-én, szombaton a Kaposvárt fogadja a Groupama Arénában.

Márton Gábor: Köszönjük a szurkolóknak

– Jól játszott a csapat, főleg a második játékrészben. A félidőben fizikailag átestünk a holtponton, de a helyzeteink sajnos kimaradtak. Ha nyertünk volna, az még nagyobb önbizalomlöketet adott volna a csapatnak, de természetesen ebből is lehet építkezni, és azt érzem, hogy az önbizalom terén is fejlődtünk. A célunk a győzelem volt, a játékosok is ezért küzdöttek, úgy gondolom, ez látszott is rajtuk. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb ki fog szakadni a gólzsák, de az elsődleges cél továbbra is az, hogy meccseket nyerjünk. Köszönjük a szurkolóknak a buzdítást és azt a remek hangulatot, amit teremtettek! – nyilatkozta Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője klubja honlapjának.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.