Sérült a fair play a bajnokság hajrájában

Kilencvenkilenc százalék, hogy Kondás Elemér marad az edző, többe kerül az NB II, mint az NB I, és a bajnokság abszolút nem a fair play szellemében fejeződött be. Mindezt Szima Gábor, az élvonalból szombaton kiesett DVSC elnök-tulajdonosa állítja abban a nagyszerű interjúban, amely a Haon.hu debreceni honlapon jelent meg.

Ch. Gáll András
Forrás: haon.hu2020. 06. 30. 6:21
null
Debrecen 20200613 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Debrecen DVSC Puskás Akadémia Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Kondás Elemér Fotó: Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sérült a fair play szelleme, állítja Szima Gábor, az NB I-ből kiesett Debreceni VSC tulajdonosa.

Szima Gábor az interjúban tagadja azokat a vélekedéseket, amelyek szerint a DVSC játékosállományában jelentősen meggyengült, és alapvetően ez járult hozzá a kieséshez. A klubelnök szerint az előző idény bajnoki harmadik helyezett csapatához képest a 2019-2020-as bajnokságot egy támadósorában megerősített Debrecennel kezdték, miközben a csapat többi része nem gyengült. Mérkőzésről mérkőzésre azonban hibákat ejtettek a játékosok a pályán, amelyeket kegyetlenül megbosszult az ellenfél.

„Lehet, hogy Vitelki Zoltán nem a megfelelő edző volt a csapathoz” – fogalmazott Szima Gábor, akinek a következő az olvasata: a véletlenen múlt a kiesés. Legalábbis a szavaiból ez derül ki: „Mindenkinek az volt a véleménye, így a szakmai stábnak, a szurkolóknak és a médiának is, hogy a DVSC erősödött. Ezzel szemben nem ezt mutatta a játék, a csapat teljesítménye. A siker és a kudarc, mint ahogy azt már számos interjúmban elmondtam, sok-sok apróságon múlik. Pici dolgokon dől el, hogy abból a cselekedetből siker, esetleg kudarc születik egy-egy mérkőzésen vagy egy idényben.”

A tulajdonos azon lamentál, mi lett volna, ha... „A mi játékosállományunk semmivel nem rosszabb, mint az NB I csapatainak többségéé. Ha a Kaposvár ellen a két hazai meccsünket megnyerjük – amit egyébként nem lett volna nagy dolog behúzni, hiszen ősszel kikaptunk 1-0-ra, most 1-1-et játszottunk ellenük –, tehát ha azt a két meccset győzelemmel hozzuk, akkor öt ponttal többet gyűjtünk, és már 44 pontunk van. A több győzelmünkkel pedig mi vagyunk az ötödikek a Mezőkövesd mögött és a Budapest Honvéd előtt.”

A fentiek szerint tehát simán ötödik is lehetett volna a csapat, csak az a fránya balszerencse...

A tulajdonos szertefoszlatja azokat a hiú reményeket, miszerint sétagalopp lesz a visszakerülés az NB I-be. „Nagyon nehéz erősíteni ezen a csapaton. Egy jó NB I-es futballista nem akar az NB II-ben játszani. Akik az NB I-ben alapemberek, nem nagyon akarnak NB II-be menni. Akik meg perememberek, nem biztos, hogy jobbak a mi játékosainknál.”

És a fair play szelleme is sérült, legalábbis az elnök szerint: „Ez a bajnokság abszolút nem a fair play szellemében fejeződött be. Hiszen láttunk olyan mérkőzéseket, amikor az egyik csapat kiállt a legerősebb összeállításban egy kiesés ellen játszó ellenféllel szemben, aztán néhány nap múlva sok fiatallal, mondhatnám, nem is a B, hanem a C sorával a másik kiesőjelölt gárdával szemben. Ez többször is előfordult a vírushelyzet utáni időszakban.”

Szima meglepő kijelentéssel folytatja: „A bevételeink jelentősen apadni fognak. Viszont a költségvetésünket nem tudjuk számottevően csökkenteni, mert akkor nem tudunk egy olyan erős csapattal nekivágni az NB II-nek, amely fel tud jutni. A költségvetésünk összege valamennyivel csökkenni fog, a bevételünk nagyon sokkal kevesebb lesz, mintha NB I-esek maradtunk volna. Többe fog kerülni az NB II, mint az NB I.”

S hogy kivel vágnak neki az új idénynek? Természetesen Kondás Elemérrel. „Kilencvenkilenc százalék, hogy Kondás Elemér lesz a vezetőedző. Ez kedden realizálódhat.”

A teljes interjút az alábbi linken olvashatják: https://haon.hu/sport/helyi-sport/szima-gabor-talan-tul-sok-rossz-dontest-hoztunk-4160396/

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.