Világbajnokok távoznak Siófokról, az ügyvezető nem aggódik

Bent Dahl vezetőedző után három játékos, Danick Snelder, Laura van der Heijden és Dinah Eckerle is elhagyja a Siófokot. Az ügyvezető, Fodor János szerint azonban nem esik szét a Balaton-parti kézilabdacsapat.

Magyar Nemzet
Forrás: siofokkc.hu2020. 10. 29. 19:38
null
Fotó: Tumbász Hédi Forrás: NSO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Siófok KC hivatalos honlapján jelentette be, hogy Danick Snelder, Laura van der Heijden és Dinah Eckerle is közös megegyezéssel távozik a klubtól. A két világbajnok holland közül Snelder már meg is találta új klubját: a beálló a német Bietigheimban folytatja pályafutását. Van der Heijden és a német kapus, Eckerle következő klubja még nem ismert, ahogy a múlt héten felfüggesztett Nerea Pena sorsáról sem adott további tájékoztatást a Siófok.

– Mindhárom játékossal leültünk tárgyalni, miután jelezték távozási szándékukat. Danick, Laura, Dinah és én is arra törekedtem, hogy korrekten, közös megegyezéssel váljunk el egymástól és ez így is történt. Szeretném cáfolni azokat a híreszteléseket, miszerint financiális problémák vezettek a történésekhez. A játékosokat és a klubot sem az anyagiak vezérelték a döntések meghozatalakor. Amikor aláírtak Siófokra, akkor minden jel arra utalt, hogy a Bajnokok Ligájában fogunk játszani, de aztán nem így lett. Úgy gondolom, hogy ez a tényező sok játékosnál problémát okozott. Kívülről úgy tűnhet, hogy a Siófok KC kezd szétesni, de biztosíthatok mindenkit afelől, hogy ez nem így van. Változásokra volt szükségünk. Néha vissza kell lépni egyet a hosszú távú célok érdekében. Egy motivált, ambiciózus csapatot szeretnénk olyan játékosokkal, akik az SKC mezében szeretnének sikeresek lenni. A keret minden játékosával leültem beszélni és úgy gondolom, hogy a lányok nagyon pozitívak a folytatást illetően. Megbeszéltük a félreértéseket, sokat tanultunk az elmúlt hónapok történéseiből. Zovko mester vezetésével egy új fejezetet tudunk nyitni a klub életében – idézi a klubhonlap Fodor János ügyvezetőt.

Megszólalt az új vezetőedző, Zdravko Zovko is, aki korábban a veszprémi férficsapatot vezette el a Bajnokok Ligája-döntőig.

– Edzőként természetes az, hogy a lehető legjobb játékosokat szeretnéd a csapatodban tudni, de talán még fontosabb az az alapelv, hogy aki nem akar itt lenni, aki menni akar, azt el kell engedni. Ugyan még csak pár napja kezdtük el a közös munkát, de nagyon motiváltnak látom a lányokat. Arra koncentrálunk, aki itt van velünk. A novemberi mérkőzések után meg fogjuk vizsgálni, hogy milyen lehetőségeink vannak az átigazolási piacon a távozók pótlására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.