Játékot is alig nyert Djokovics, kiesett a bécsi tornán

Óriási meglepetést okozott Lorenzo Sonego a Bécsben zajló ATP 500-as teniszversenyen. Az olasz játékos 6-2 6-1-re verte a világelső Novak Djokovicsot.

Magyar Nemzet
2020. 10. 30. 19:48
Djokovics
New York, 2020. szeptember 7. Novak Djokovic szerb versenyzõ a fejét fogja, miután labdája torkon találta az egyik vonalbírót a spanyol Pablo Carreno-Busta elleni nyitó szettben az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi versenyének nyolcaddöntõjében a New York-i Flushing Meadowsban 2020. szeptember 6-án. A vonalbírót el kellett szállítani a helyszínrõl, Djokovicot pedig kizárták. MTI/AP/Seth Wenig Fotó: Seth Wenig Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lorenzo Sonego pályafutása során korábban még sohasem nyert a világranglistán aktuálisan a legjobb tízben álló teniszező ellen. A bécsi ATP 500-as torna negyeddöntőjében viszont lemosta a pályáról a világelső Novak Djokovicsot.

A mérkőzés előtt toronymagas favorit volt a szerb, magán a találkozón viszont a gyakorlatban egyetlen pillanatig sem volt esélye. Sonego 6-2 6-1-re nyert, és életében először jutott ATP 500-as verseny elődöntőjébe.

Sonego néhány héttel ezelőtt már a Roland Garroson is felhívta magára a figyelmet, ahol – többek között egy 19-17-es tiebreakkel – legyőzte a 27. kiemelt Taylor Fritzet, és eljutott a negyedik fordulóig. Ennek ellenére a Djokovics elleni vitán felül az olasz pályafutásának eddigi legnagyobb győzelme, elvégre a szerb idén mindössze másodszor kapott ki hagyományos véget ért meccsen.

Djokovics egy tornagyőzelemmel már Bécsben bebiztosíthatta volna az év végi világelsőséget, amivel beállítaná Pete Sampras rekordját, aki hat különböző évet is a ranglista élén zárt. Pénteki veresége miatt erre még várnia kell a szerbnek, ugyanakkor valószínűleg így is meglesz a csúcsbeállítás. Rafael Nadalnak ugyanis a jövőt heti párizsi viadal és az évzáró londoni világbajnokság mellett a kettő közötti szófiai tornát is meg kellene nyernie, hogy legyen esélye befogni Djokovicsot, azonban a spanyol játékos egyelőre nem szerepel a bulgáriai verseny rajtlistáján.

A bécsi torna másik két negyeddöntőjében is meglepetés született: a hazai pályán játszó, második kiemelt Dominic Thiem az orosz Andrej Rubljovtól, a negyedik helyen rangsorolt Danyil Medvegyev pedig a dél-afrikai Kevin Andersontól kapott ki két szettben.

ATP 500-as verseny, Bécs, negyeddöntők:

Sonego (olasz)–Djokovics (szerb, 1.) 6-2 6-1

Anderson (dél-afrikai)–Medvegyev (orosz, 4.) 6-4 7-6

Rubljov (orosz, 5.)–Thiem (osztrák, 2.) 7-6 6-2

Evans (brit)–Dimitrov (bolgár) 7-6 4-6 6-3

ATP 250-es verseny, Nur-Szultan, negyeddöntők:

Tiafoe (amerikai)–Geraszimov (fehérorosz) 7-6 5-7 7-5

Millman (ausztrál, 4.)–Paul (amerikai, 7.) 6-7 6-4 7-6

Mannarino (francia, 3.)–McDonald (amerikai) 6-1 6-4

Ruusuvuori (finn)–Kukuskin (kazah) 6-3 6-1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.