Anglia csoportelső, ezzel a saját levesébe köphetett bele + videó

Anglia nem taktikázott, inkább 1-0-ra nyert kedden Csehország válogatottja ellen, és ezzel a D csoport élén végzett a labdarúgó Európa-bajnokságon. A szlávoknak sincs okuk a búslakodásra, az angolokkal és a horvátokkal egyetemben ők is ott lesznek a nyolcaddöntőben, míg a skótok számára eljött a búcsú ideje.

Magyar Nemzet
2021. 06. 22. 22:51
Anglia
London, 2021. június 22. Az angol Raheem Sterling, miután gólt fejelt a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság D csoportja harmadik fordulójának Csehország-Anglia mérkõzésén Londonban 2021. június 22-én. MTI/EPA pool/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol szurkolók évek óta arról álmodoznak, hogy a „futball hazatér” és az 1966-os világbajnokság után újra trófeát szerez a válogatottjuk. Nos, a futball egyrészt „hazatért”, ugyanis a Háromoroszlánosok hazai pályán, a Wembley-ben játszottak eddig az Európa-bajnokságon, viszont eddig nem villantottak bajnoki formát: két csoportmeccs után egy győzelmet, egy döntetlent és mindössze egy lőtt gólt tudtak felmutatni, ami valljuk be, nem túl veretes teljesítmény. Pedig a jelenlegi csapat tagjait a sokadik aranygenerációnak kiáltották ki a kontinensviadal előtt.

Anglia az eddigi gyengélkedése ellenére a továbbjutását – az Eb-n meglepően jól teljesítő csehekhez hasonlóan – már a második fordulóban bebiztosította, így a harmadikban már csak a csoportelsőségért csapott össze a két válogatott. Gareth Southgate fiainak ehhez győzelemre volt szükségük a szláv együttes ellen. Az másik kérdés, hogy a D csoport megnyerése jelen esetben inkább hátrány, mint előny, ugyanis az első helyezett a legjobb tizenhat között az F csoportból (Franciaország, Németország, Portugália, esetleg Magyarország) kap ellenfelet, míg a második az E jelű négyes továbbjutói közül (Svédország, Szlovákia, Spanyolország és Lengyelország).

Sterlingék nem taktikáztak, és hazai közönség előtt a győzelemért hajtottak Csehország ellen. A Manchester City szélsője ennek jegyében már másfél perc elteltével felavatta a kapufát, újabb tíz perc múlva pedig a hálót is: remek beadása után két méterről bólintott a kapuba (0-1)

https://www.dailymotion.com/video/x825tgv

Az első félidő folytatásában mindkét csapatnak akadt komoly helyzete, de a kapusok állták a sarat. Azonban látszólag az angoloknak és a cseheknek is megfelelt az állás, hiszen a szünet után már senki sem hajtott, csak kényelmes labdázgatás folyt a pályán. Egészen a 85. percig kellett várni a játékrész első kaput eltaláló lövésére, az angolok ekkor – lesről – meg is duplázták az előnyüket. De hiába szerzett gólt, érvénytelenítették a találatot, maradt az 1-0. Így a Háromoroszlánosok a csoport élén végeztek, a nyolcaddöntőben kiderül, hogy ezzel jól jártak-e. A csehek végül csak a harmadik helyről kvalifikálták magukat a kieséses szakaszba, ugyanis Horvátország Skócia 3-1-es legyőzésével átugrotta őket.

Európa-bajnokság, D csoport, 3. forduló:

Csehország–Anglia 0-1 (0-1)

gólszerző: Sterling (12.)

….

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.