Nebojša Vignjević távozik a szakadék szélére került Újpesttől

A belgrádi Sportski Zurnal hétfői számában arról írt, hogy lemondott az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője, Nebojša Vignjević – szúrta ki a Csakfoci.hu. Ezt később a klub is megerősítette, és megnevezte az utódját is az ugyancsak szerb Predrag Rogan személyében.

Magyar Nemzet
Forrás: csakfoci.hu, NSO2020. 06. 01. 15:00
null
A külföldi edzők között a szerb szakember csúcstartó a magyar NB I-ben Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest a labdarúgó NB I 26. fordulójában 1-0-ra kikapott Kisvárdán, és már csak jobb gólkülönbségével előzi meg a kieső helyen álló Paksot. A belgrádi Sportski Zurnal hétfői számában arról számolt be, hogy az újpestiek trénere közös megegyezéssel távozik a Megyeri útról. A lila-fehérek az NB I újrakezdése után mindkét mérkőzésükön pont nélkül maradtak. A lap szerint az új vezetőedző bemutatása a héten várható.

Vignjević kora délután a Nemzeti Sportnak megerősítette, hogy távozik Újpestről. Az 52 éves szerb szakember 2013 októberében lett a lila-fehérek vezetőedzője, kétszer Magyar Kupát (2014, 2018), egyszer Szuperkupát (2014) nyert a csapattal, a bajnoki dobogóra egyszer léphetett fel – a 2017–18-as idényben bronzérmes lett. Vignjević 258 tétmérkőzésen irányította az Újpestet: 107 győzelem mellett 75 döntetlen és 76 vereség a mérlege.

Az Újpestre hét mérkőzés vár még az idényben: Honvéd (hazai pályán), Debrecen (hazai pályán), Fehérvár (idegenben), Mezőkövesd (hazai pályán), Ferencváros (idegenben), Zalaegerszeg (hazai pályán), Kaposvár (hazai pályán).

Az Újpest FC a délután folyamán hivatalosan is megerősítette, hogy a „kialakult helyzetre tekintettel” közös megegyezéssel szerződést bontottak Nebojša Vignjevićcsel, és az utódját is bejelentették: az ugyancsak szerb, 45 éves Predrag Rogan váltja, aki az FK Napredak Krusevac csapatától érkezik. A tréner nem ismeretlen Újpesten, hiszen a 2017/2018-as szezonban az együttes másodedzője volt.

2018-ban visszatért Szerbiába, ahol az élvonalban előbb a Bácskatopolyát irányította, majd a Szpartak Szabadkát, innen került a Krusevac kispadjára. A bajnokság ideje alatt Rogan a jelenlegi szakmai stábbal folytatja a munkát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.