Szergej Rebrov háromszor már megleckéztette a Barcelonát

A Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov játékosként többször is megmutatta, tudja, hogy kell feltörni a Barcelona védelmét. Kedd este a Bajnokok Ligájában trénerként is bizonyíthatja, ismeri a siker receptjét a sztárcsapatok ellen.

Magyar Nemzet
2020. 10. 20. 13:04
Dinamo Kijev, Rebrov
Ukrainian Serguei Rebrov of Dinamo Kiev jubilates after scoring the first goal against Newcastle United of England during their Champions' League group C match in Kiev, October 1. SPORT SOCCER - RP1DRIDNPZAB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov labdarúgó korábban sok csapatot megjárt, pályára lépett többek között a Tottenham Hotspur, a West Ham United és a Fenerbahçe színeiben, legtermékenyebb időszakát viszont hazájában, a Dinamo Kijevnél töltötte. Az ukrán rekordbajnok – Andrij Sevcsenkóval alkotott – legendás csatárduójától egész Európában féltek, nem véletlenül, hiszen olyan sztárcsapatok hálóját is megrezegtették, mint a Bayern München és a Real Madrid, de említhetnénk akár a Ferencváros jelenlegi BL-csoportellenfelei közül a Barcelonát és a Juventust is, ugyanis a zöld-fehérek szakvezetője annak idején mindkét gárda kapuját bevette.

A katalán klub ráadásul nemzetközi porondon Rebrov kedvenc ellenfelei közé tartozott, rajta kívül csak a norvég Rosenborg ellen talált be három alkalommal is.

Első gólja a Barcelona ellen a 93/94-es BL-idény első selejtezőkörének második találkozóján született (az első mérkőzés volt az egyetlen alkalom, amikor nem talált be a gránátvörös-kékek ellen). Az ukrán támadó hatalmas lövést eresztett meg a tizenhatos széléről, a védők csak szemmel kísérték Rebrovot, a kapus tehetetlen volt. A gól végül mit sem ért, a Barcelona négyet lőtt, és összesítésben 5-4-es eredménnyel jutott tovább. A katalánok negyedik találatát egyébként a mai vezetőedzőjük, Ronald Koeman jegyezte.

Legközelebb az 1997/98-as idényben, a Bajnokok Ligája csoportkörében csapott össze a két gárda, és nem kell meglepődni, hogy mindkét meccset napjainkig emlegetik Ukrajnában. Kijevben 1997 októberében 3-0-ra győzött a Dinamo, idegenben pedig 4-0-ra páholta el a Barçát. Az első mérkőzésen Szergej Rebrov elképesztő módon szerezte meg a vezetést a kék-fehéreknek, szinte az alapvonalról vágta be a labdát a hálóba (a videón 1:14-től).

https://www.youtube.com/watch?time_continue=86&v=pidfdqUa3KQ&feature=emb_logo&ab_channel=%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%B9%D0%9E%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D0%BA

A második találkozón Sevcsenko mesterhármast szerzett, Rebrov állította be a 4-0-s végeredményt. A barcelonai Albert Ferrer veszített labdát a tizenhatosa előterében, a játékszer a Fradi jelenlegi edzője elé került, aki aztán Vítor Baía kapus mellett gurított az üres kapuba.

Ebben az idényben a Bajnokok Ligájában egyébként a negyeddöntőben a Juventus állította meg a Dinamo Kijevet, Torinóban 1-1-es döntetlen lett az eredmény, hazai pályán viszont – Szergej Rebrov találata ellenére – 4-1-es vereségbe futott az ukrán csapat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.