Szergej Rebrov szerint a Fehérvár jobban akarta a sikert

Harmadik nekifutásra sem nyer Magyar Kupát Szergej Rebrov a Ferencvárossal, miután a zöld-fehérek meglepetésre hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedtek a válságban lévő Mol Fehérvártól. Rebrov szerint sok csapat nem veszi komolyan a kupát a vírushelyzetben, így nehéz felpörögni a meccsekre. Szalai Tamás, a fehérváriak megbízott edzője nem tudja, hogy a siker után folytathatja-e a munkát.

2021. 02. 24. 20:36
Rebrov
Rebrov nem akar feleslegesen idegeskedni Fotó: Árvai Károly Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindannyian tudtuk, hogy fontos meccs vár ránk, hiszen az elmúlt két évben nem kerültünk közel a kupa megnyeréséhez. De ha nem lőjük be a helyzeteinket, akkor nem nyerhetünk, ez a meccs legfontosabb tanulsága – állapította meg Szergej Rebrov, a Ferencváros edzője a Fehérvár elleni vereség után a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. – Az első félidőben megvoltak a helyzeteink, a másodikban viszont az előny tudatában sokkal kompaktabban védekezett a Fehérvár. Innentől tesszük tovább a dolgunkat a bajnokságban.

A Magyar Nemzet kérdésére, miszerint az őszi BL-szereplés és a gyakorlatilag eldőlt bajnoki cím után vannak-e motivációs problémák a csapatnál, Rebrov elmondta, hogy szerinte még nincs vége az NB I-nek, és mindenki elhiheti, hogy az újabb aranyérem megszerzése kellő motivációt jelent neki és a játékosoknak egyaránt. Ugyanakkor a Magyar Kupára vonatkozóan megfogalmazott kritikákat az ukrán edző.

– Nem könnyű felpörgetni a játékosokat a kupameccsekre ebben a helyzetben, mert egyrészt nincsenek nézők, másrészt sok csapat a második sorát játszatja. Nem a mai meccsünkről beszélek, mert itt mindkét csapat akarta a győzelmet, de a többi klubnak nem biztos, hogy érdeke ez a sorozat a vírushelyzetben – fogalmazott Rebrov, aki azt is elismerte, hogy a Fehérvár talán jobban akarta a sikert. – Néhány játékosunknál motivációvesztés volt a kihagyott helyzetek után, az ellenfél viszont az egyes párharcokban is jobban küzdött. Funsho például nem tudom, mikor volt legutóbb ennyire éhes a párharcokban, látszott a Fehérváron, hogy nagyon fontos volt nekik ez a meccs.

Csapata küzdőszellemét dicsérte a vendégek megbízott edzője, Szalai Tamás is. – Végig szervezettek tudtunk maradni, zártuk a széleket, zártunk középen, nem talált fogást rajtunk a Ferencváros. Csúsztunk-másztunk a győzelemért, küzdöttünk egymásért, a csapatért, Fehérvárért. Le a kalappal a fiúk előtt.

Hogy a kupasiker lehet-e pozitív hatással Szalai Tamás jövőjére a csapatnál, azt nem tudta megmondani. – Nem én vagyok az, aki erre a kérdésre felelni tud. Örülök, hogy ma itt lehettem, a folytatásról a vezetőség dönt – válaszolta. Tehát a fehérvári edzőkérdés továbbra is lezáratlan ügy.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.