Szergej Rebrov máris menekülne az al-Ainnal aláírt szerződéséből

Andrij Sevcsenko lemondott az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának posztjáról, amivel helyzetbe, ráadásul nehéz helyzetbe hozta a Ferencváros volt vezetőedzőjét, Szergej Rebrovot.

Magyar Nemzet
2021. 08. 03. 15:41
null
Budapest 20210501 Labdarúgás 2021 NBI NB1 OTP Bank Liga Ferencváros FTC Mezőkövesd Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Szerhij Rebrov Fotó: Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hír hétfői: Andrij Sevcsenko nem akar tovább ukrán szövetségi kapitányként dolgozni, a lemondását maga jelentette be a közösségi oldalán. Ezt írta: „Ma lejárt a szerződésem az Ukrán Labdarúgó-szövetségnél. Öt évet töltöttem el a nemzeti csapatnál. Kemény munkával bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk modern futballt játszani. Hálás vagyok.”

A korábbi kiváló csatár 2016 óta dolgozott az ukrán válogatott szövetségi kapitányaként, az idei Európa-bajnokságon negyeddöntőbe vezette együttesét. Összesen 52 mérkőzésen ült a nemzeti csapat kispadján. A játékosként 111 válogatott fellépésén 48 gólt szerző, 2004-ben Aranylabdát nyerő Sevcsenko nemrégiben arról beszélt, hogy szívesen kipróbálná magát klubcsapat edzőjeként.

 

Főhet a feje Szergej Rebrovnak, hogy most mit csináljon Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

 

Mindez számunkra csak azért lehet érdekes, mert Sevcsenko döntése érinti a nálunk népszerű Szergej Rebrov sorsát is. A Ferencváros korábbi vezetőedzője, aki a legutóbbi bajnokság után távozott kissé zűrös körülmények között a magyar bajnok kispadjáról, sohasem titkolta, hogy szívesen lenne ukrán szövetségi kapitány, és úgy érzi, megérett erre a feladatra. Ukrán sajtóhírek szerint ezt így gondolja hazájának a szövetsége is, ő az első számú jelölt, ám van egy nem elhanyagolt probléma: Szergej Rebrov a nyár elején aláírt az emírségekbeli al-Ainhoz , egykori klubjához.

A hírforrások szerint Szergej Rebrov állítólag már az ügyvédeivel is egyeztetett, hiszen egészen biztosan nem lesz könnyű kiszállni az alig néhány hete köttetett szerződéséből, a pereskedésre is fel kell készülnie az ukrán edzőnek. A szövetség állítólag augusztus 9-én dönt az új kapitányról, és akkor Rebrovnak már egy hete sincs rendeznie a helyzetét. A hírek arról is szólnak, hogy ha ez nem sikerül és maradnia kell az arab klubnál, akkor Miron Markevics lehet Andrij Sevcsenko utódja. A hetvenesztendős, angol és lengyel felmenőkkel is rendelkező szakember 2010 februárjától augusztus végéig már betöltötte ezt a posztot, ám vitája támadt a szövetséggel, és ezért fél év után lemondott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.