Szivics visszatér, Supka távozik

Az NB I-ben az előző idény végeztével megüresedett két vezetőedzői állásból az egyik tegnap elkelt: Tomiszlav Szivics visszatér Magyarországra, közelebbről Paksra.

Magyar Nemzet
2019. 05. 28. 10:57
Tomiszláv, Szivics
Tomiszlav Szivics Paksra ismerős helyre érkezik Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I-ben az előző idény végeztével megüresedett két vezetőedzői állásból az egyik tegnap elkelt: Tomiszlav Szivics visszatér Magyarországra, közelebbről Paksra. A szerb–magyar kettős állampolgárságú szakember korábban már dolgozott hazánkban Kecskeméten, Pakson, Diósgyőrben, legutóbb pedig Mezőkövesden, mígnem két éve – akkor úgy hittük, mindkét fél megelégedésére – búcsút vett a magyar futballtól. Pakson most mégis őt hívták vissza Csertői Aurél helyére.

„Mindenképpen olyan edzőben gondolkodtunk, aki már volt csapatunk élén, mivel nagyon rövid nyári felkészülés elé nézünk. Úgy gondoltuk, az a legjobb megoldás számunkra, ha egy olyan trénerrel kötünk megállapodást, aki ismeri klubunkat” – indokolta a paksi döntést Haraszti Zsolt ügyvezető.

„Jó újra a paksi családhoz, ismerős emberekhez és barátokhoz tartozni. Nagy bizonyítási vággyal érkeztem, és szeretném kihasználni azt a lehetőséget, amit az élettől kaptam, hogy ismét itt lehetek. Annak ellenére, hogy az elmúlt években nem volt csapatom, folyamatosan követtem az OTP Bank Liga küzdelmeit, hol a televízióban, hol személyesen. Természetesen a Paks összecsapásait is figyelemmel kísértem, ráadásul a mostani keretben is vannak olyan játékosok, akikkel már dolgoztam együtt” – viszonozta a szíves fogadtatást Szivics mester.

Tomiszlav Szivics Paksra ismerős helyre érkezik
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezzel tehát egyben az is eldőlt, hogy Lipcsei Péter biztosan nem szerződik Paksra. S annak is csökkent a valószínűsége, hogy Böde Dániel hazatér az atomvárosba, a zuhanyhíradó szerint ő ugyanis Lipcseivel együtt érkezett volna.

A Honvédnál az új tulajdonosi kör tegnap bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg Supka Attila szerződését. A hírek szerint olasz tréner érkezik Kispestre.

A Puskás Akadémiánál még nem nevezték meg az új vezetőedzőt. A játékospiacon Ivan Petrjak után újabb nagy névvel érintett a Ferencváros, csak éppen ezúttal egy érkezőt jelentett be a bajnokcsapat: a zöld-fehéreknél folytatja a Honvéd eddigi kapusa, Gróf Dávid. tehát komoly kihívót kapott: két válogatott kerettag küzd egymással, ami ha nem is egyedi, de ritka jelenség, különösen

a magyar labdarúgásban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.