Szoboszlai Dominik az ötven legnagyobb tehetség között

A Salzburg magyar válogatott középpályása felkerült az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ötven legnagyobb tehetséget tartalmazó listájára.

Forrás: MTI2020. 01. 02. 17:41
null
Az ősztől a Bajnokok Ligájában is megmutathatja magát Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA honlapja kétsoros leírásában kiemelte, hogy a Salzburg magyar válogatott középpályása mindkét lábával jól tud lőni, illetve sokak szerint a Manchester United világbajnok francia klasszisához, Paul Pogbához hasonlítható. Az összegzés végén megemlítette, hogy angol csapatok kiemelt figyelemmel követik pályafutását.

A 19 éves futballista idén márciusban mutatkozott be a nemzeti együttesben, amelyben azóta nyolc meccsen lépett pályára és egy gólt szerzett szabadrúgásból. Szoboszlai meghatározó tagja lett klubcsapatának is, amellyel a Bajnokok Ligája csoportkörében is játszott, egyszer eredményes is volt, majd az osztrák együttes harmadikként végezve, tavasztól az Európa-ligában szerepelhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.