Szoboszlai: Hibáztam, és ha nem változtatok, nem tartanék itt

A Salzburg és a magyar labdarúgó-válogatott kulcsembere a német Kickernek adott interjúban arra a kérdésre is válaszolt, hogy mit tenne, ha korábbi csapattársa és jó barátja, Erling Håland Dortmundba hívná őt.

Magyar Nemzet
2020. 11. 03. 16:22
Champions League - Group E - FC Salzburg v KRC Genk
A Salzburg 2-1-es előnyről várja a visszavágót Fotó: Leonhard Foeger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kicker cikkében szóba kerül, hogy a tavaly ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében helytállt Salzburgból két kulcsember, Erling Håland (Dortmund) és Takumi Minamino (Liverpool) is elkelt még a télen, a hozzájuk hasonlóan sok klub kívánságlistáján szereplő Szoboszlai viszont egyelőre maradt Ausztriában.

– Nem haragszom rájuk, a saját útjukat járják – reagált a távozásukra Szoboszlai. – Minaminót például maximálisan meg tudom érteni, hiszen Liverpoolba igazolhatott. Hålanddal jó barátok vagyunk, Erling nagyon jó srác, a Dortmund tökéletesen passzol hozzá.

Amikor az erősségeiről kérdezték a 20 éves magyar középpályást, a rá jellemző magabiztossággal sorolta őket. – Technikailag nem vagyok rossz – jelentette ki a cikk szerint mosolyogva. – Jól olvasom a játékot, már akkor tudom, mihez kezdek a labdával, mielőtt megkapom. Ja igen, és a szabadrúgások is az erősségeim közé tartoznak.

Ugyanakkor Szoboszlai azt is pontosan tudja, hogy mikor nem volt megfelelő a hozzáállása. 2018 januárjában kapta meg az első profi szerződését a Salzburgtól, de az első fél évben csak kevés lehetőséget kapott, nehezen indult a nagyok között, és egy ideig továbbra is inkább a másodosztályban kapott szerepet a fiókcsapatban, a Lieferingben.

– Az én hibám volt – ismerte el Szoboszlai, aki a Salzburg akkori edzőjével, a jelenleg a német Mönchengladbachot irányító Marco Roséval sem ápolta a legjobb kapcsolatot. – Amikor felkerültem a Lieferingből, ugyanúgy folytattam, mert azt hittem, hogy ami a másodosztályban elég volt, az az élvonalban is elég lesz. Marcóval másfajta személyiségek vagyunk, de ha ő akkor nem ébreszt rá arra, hogy muszáj változtatnom, másként hozzáállnom a dolgokhoz, akkor valószínűleg ma nem tartanék itt.

Miután idén az osztrák Bundesliga legjobb játékosának választották meg, Rose gratulált neki. – Írt egy üzenetet, aztán beszéltünk is egy keveset – árulta el Szoboszlai, aki azt is elmondta, hogy a Salzburg jelenlegi edzője, Jesse March mit tanított neki. – Főleg videókon mutatta meg, mit kell fejlesztenem. Olyan dolgokat, amiket korábban nem értettem.

Arra a kérdésre, hogy hol látja magát öt éven belül, magabiztosan felelt. – A négy topliga valamelyikében, azon belül is az adott bajnokság legjobb öt csapatában. De még inkább a három legerősebb ligában, tehát az angol, a német vagy a spanyol élvonalban – fejtegette Szoboszlai, aki arra is válaszolt, hogy mit tenne, ha Håland Dortmundba hívná őt. – Akkor Dortmundba mennék. De csak vacsorára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.