Szoboszlai lehet a hónap legjobbja

Megtették a dolgukat, visszamentek, és a hét végén újabb kihívások vártak rájuk, immár a klubjukban. Természetesen a magyar labdarúgó-válogatott légiósairól van szó, akik közül többen is komoly részt vállaltak a horvátok legyőzéséből. Korábban többször előfordult, hogy közvetlenül a válogatott meccsek után kiszorultak a csapataikból, ám zömükkel ez most nem esett meg.

2019. 04. 02. 7:53
SOCCER - BL, RBS vs Sturm
A technikás játékos (balra) él a lehetőséggel Salzburgban Fotó: GEPA pictures/ Florian Ertl Forrás: Red Bull Salzburg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legkomolyabb szerepet Németh Krisztián játszotta, igaz, őt Szlovákia és Horvátország ellen is a kispadon jegelte, ám ettől a hosszú út vissza Kansasba kissé megviselte.

Ennek ellenére rúgott három gólt a Montrealnak az észak-amerikai profi ligában, a Kansas City 7-1-re győzött. A Kansas másik válogatottja, Baráth Botond kispados volt, Sallói Dániel pedig sérülés miatt hiányzott. Bár ők nem voltak tagjai a válogatott keretnek, tegyünk említést az MLS maradék két magyarjáról is: Nikolics Nemanja együttese, a Chicago Fire 1-0-ra nyert otthon a New York Red Bulls ellen, a magyar csatárt a 80. percben lecserélték, a D. C. United pedig Orlandóból hozta el 2-1-es sikerrel a három pontot a kispadon ülő Stieber Zoltán bevetése nélkül.

múlt pénteken az arab emírségekbeli al-Ittihad Kalba színeiben kétgólos hátránynál adott ugyan egy gólpasszt, ám később kihagyott egy tizenegyest, és a vendég al-Ahli Dubai 3-1-re nyert.

A német élvonalban a Hoffenheim simán otthon tartotta a három pontot a Leverkusen 4-1-es legyőzésével, betegség miatt nem játszott. és viszont ott volt a Leipzigban, amely 5-0-ra legázolta Hertháját. Ötöt rúgott a Salzburg is az Austria Wiennek egy gól ellenében, és a győztes csapatnak 72 percen át volt a tagja. A klub feltette Szoboszlai nevét is a március legjobbja jelöltjeinek négyes listájára, a szurkolók szavazatain múlik, ki nyeri el a címet.

A technikás játékos (balra) él a lehetőséggel Salzburgban
Fotó: Red Bull Salzburg

Görögországban Korhut Mihály 81 percet kapott az OFI Krétát hazai pályán 3-1-re felülmúló Arisz Szaloníkiben. Rangadót játszott a Dunaszerdahely Pozsonyban a Slovan ellen, és úgy kapott ki 3-1-re, hogy Kalmár Zsolt végigjátszotta a találkozót, a házigazdáknál pedig Holman Dávid a 70., Guzmics Richárd a 87. percben állt be. A horvát bajnokságban az Osijek 2-2-t játszott a Goricával, Kleinheisler László végig pályán volt.

Balogh Norbert a válogatottnál a kispadig jutott el, és így járt klubjában, a ciprusi APOEL-ben is, nem volt kerettag a CFR Clujban, a sérült Nagy Dominiket sem nevezte a Legia Warszawa, pedig a cseresorból nem állt be a hazai pályán a Sassuolót 2-1-re legyőző Bolognába. Bese Barnabás csapata, a francia másodosztályú Le Havre hétfőn volt a Lens vendége.

Végül essék szó néhány olyan magyar légiósról is, akik a legutóbb nem szerepeltek Marco Rossi keretében. Gyurcsó Ádám a második félidőre állt be az Istra 1961-nél vendégeskedő Hajduk Splitbe, és a 91. percben szabadrúgásból ő állította be a 2-0-s végeredményt. Kazahsztánban Eppel Márton viszont csak kispadozott a Kajrat Almatiban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.