Szoboszlai súlyos vételár fejében követheti Gulácsit

Szoboszlai Dominiket végül elengedte a Salzburg a magyar labdarúgó-válogatott Izland elleni meccsére. Német sajtóhír szerint azonban hamarosan már Lipcsébe kell postázni a középpályásnak a válogatott meghívókat.

Magyar Nemzet
2020. 11. 11. 13:37
Champions League - Group A - Atletico Madrid v FC Salzburg
Úgy érzi, a lipcseiek akarták őt a legjobban Fotó: Sergio Perez Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

még mindig csak húszéves, de már a magyar labdarúgó-válogatott meghatározó játékosa. Nem véletlenül izgult egész Magyarország, hogy a Salzburg elengedi a sorsdöntő, Izland elleni találkozóra – Szoboszlai végül kedden csatlakozhatott a magyar kerethez.

A Sport Bild nevű lap szerint a középpályás már a téli átigazolási időszakban klubot vált, de marad a Red Bull-családon belül: húszmillió euróért Salzburgból Lipcsébe teheti át székhelyét. Ez az átigazolási irány megszokottá vált az elmúlt években: mellett további tizenhat futballista járta be ezt az utat, legutóbb a dél-koreai Hvang Hi Csan.

Szoboszlait a Transfermarkt.de oldal 25 millió euróval az osztrák liga legértékesebb játékosának tartja. Ha valóban létrejön az átigazolás, akkor az elmúlt években a világ egyik legjobb bajnokságában, a német Bundesligában élcsapattá emelkedő RB Leipzignek már három magyar játékosa lesz Gulácsi, Szoboszlai és személyében.

Jelenleg mindkét Red Bull-csapat a Bajnokok Ligájában szerepel, ám amíg a Salzburg egy ponttal az A csoport utolsó helyén áll, addig a lipcsei klub a PSG elleni győzelem után a továbbjutást érő második pozíciót foglalja el a H jelű négyesben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.