Thiem legyőzte Djokovicsot, és bejutott a vb-döntőbe

Az osztrák Dominic Thiem izgalmas végjátékban, három szettben győzte le a világelső Novak Djokovicsot az ATP-világbajnokság szombati első elődöntőjében, Londonban. Ellenfele a Danyiil Medvegyev–Rafael Nadal-meccs győztese lesz vasárnap.

Magyar Nemzet
2020. 11. 21. 18:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei US Open-győztes Dominic Thiem és a világelső Novak Djokovics meccse elhozta a várt izgalmakat az ATP-világbajnokság első elődöntőjében. Rögtön az első szettben kilátásban volt a rövidítés, ám ekkor Thiem két labdamenetet is megnyert fogadóként, és a meccsen először jutott a két teniszező egyike bréklabdához, amelyet értékesített az osztrák, aki innentől 7:5-re megnyerte az első játszmát.

A második szett is hasonlóan szorosan alakult, Djokovicsnak 6:5-ös előnynél két játszmalabdája is volt az egyenlítéshez, Thiem azonban mindkettőt hárította. Sőt az osztrák rövidítésre mentette a szettet, amely ugyancsak fordulatosan alakult: Thiem vezetett, Djokovics fordított, Thiem visszafordított és meccslabdához jutott. Djokovics azonban nem hagyta, hogy lezárja a találkozót, és végül 12-10-re megnyerte a rövidítést, 7:6-ra pedig a szettet.

Thiem lendülete nem tört meg a harmadik szettre sem, amelyben 5:4-re vezetett, ekkor azonban a szerb egyenlített, és 5:5-nél nagy esélye volt a vezetés megszerzéséhez, ám hibázott. 6:6 után újra rövidítés döntött, ezúttal már nemcsak a szett, hanem a mérkőzés megnyeréséről is. Djokovics 4-0-ra vezetett, Thiem azonban visszakapaszkodott a szakadék széléről, zsinórban hat labdajátékot nyert meg, amivel két meccslabdához jutott. Az elsőt még kivédte a világelső, a másodikat már nem, így Thiem óriási hajrával megnyerte a meccset, és bejutott a vasárnapi döntőbe. Ellenfele a 21 órakor kezdő Danyiil Medvegyev–Rafael Nadal-meccs győztese lesz vasárnap.

ATP-világbajnokság, elődöntő

Dominic Thiem–Novak Djokovics 7:5, 6:7 (10–12), 7:6 (7–5)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.