Tisztességesen helytállt, de győzni nem tudott a Szeged

Vészjósló előjelek után furcsa mérkőzést hozott a Mol-Pick Szeged lengyelországi vendégjátéka a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. Szinte esélytelen helyzetben várta a Kielce elleni találkozót a magyar csapat, hiszen a koronavírus és a sérülések miatt tíz játékosát kellett nélkülöznie.

Magyar Nemzet
2020. 09. 23. 20:54
Canellas, Joan;  Solstad, Thomas Alfred
Joan Canellas az utolsó két szegedi meccsáre készül, a nyártól Svákcban kézilabdázik Fotó: MTI/Bús Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem is brillírozott Juan Carlos Pastor alakulata, az első félidőben sok hibával játszott, saját emberelőnyeit nem tudta kihasználni, és a büntetők értékesítésével is meggyűlt a baja. Mikler Roland kapusbravúrjainak és a mérsékelt teljesítményt nyújtó vendéglátó lassú támadásainak köszönhetően mégsem alakult ki hat gólnál nagyobb különbség a két csapat között.

A fordulás után taktikát váltott a Szeged: folyamatosan kapus nélkül, hét a hat ellen küzdött támadásban, Joan Cañellas ontotta a gólokat. Csökkentette a hátrányát, de két gólnál nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a Szeged. Így a második félidőt ugyan bravúrral megnyerte Pastor legénysége, de ez csak a tisztes helytálláshoz volt elég. Végül 26-23-ra diadalmaskodott a Kielce. A baljós előjelek ellenére a Szeged biztató teljesítmény nyújtott. Rossz hír viszont, hogy újabb játékosa, a csapatkapitány Jonas Källman dőlt ki sérülés miatt, és ezzel már tizenegyre nőtt a hiányzók száma Szegeden.

Férfikézilabda, Bajnokok Ligája

Csoportkör, 2. forduló, A csoport:

Lomza Vive Kielce (lengyel)–Mol-Pick Szeged 26-23 (12-7)

Csütörtök este folytatódnak a Bajnokok Ligájában a B csoport küzdelmei is. A Veszprém 18.45-kor a PPD Zagrebet látja vendégül (tv: Sport 1).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.